ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Посне галете враћају у дане детињства
ЗА овај вафл потребан вам је апарат за прављење галета.
Овај неодољиви и преукусан слаткиш познат је и под именом бакин колач. Можете галете да премажете медом, шећером, ванилин шећером, џемом. Подједнако су укусне и као посне и као мрсне.
Ми вам доносимо рецепт за посне галете.
Потребно:
* 500 гр брашна
* 2 кашике прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3 кашике уље
* 1/2 л сојиног млека
* 100 мл киселе воде
* уље или маргарин за подмазивање
Припрема
У посуду сипајте уље, сојино млеко и минералну воду и измешајте све да се смеса добро сједини. Затим сипајте тесто у подмазан апарат / пекач за галете и пеците на уобичајен начин.
(Трпеза)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)