НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач
ИМА укус баш као прави!
Састојци за посни баунти колач:
За тесто:
180мл биљног млека,
75мл уља,
1 кашичица ванилин шећера,
прстохват соли,
30г какао,
240г брашна,
15г прашка за пециво.
За пуњење:
200мл кокосовог млека,
1 кашичица ванилин шећера,
200г кокоса,
50мл кокосовог уља.
За чоколадну глазуру:
100г посне чоколаде,
Посни баунти колач се припрема на следећи начин:
- У посуди помешајте млеко и шећер, па додајте уље, ванилин шећер, со и просејано брашно са какаом и прашком за пециво.
- Све добро сједините, па сипајте у тепсију обложену пек папиром и поравнајте.
- Пеците на 180°Ц око 20-22 минута.
- У шерпу сипајте кокосово млеко, шећер, кокос, ванилин шећер и кокосово уље.
- Кувајте док се мало не згусне, уз непрестано мешање.
- Добијену кору исеците на коцке, па на једну коцку ставите мало кокос фила и преклопите другом коцком.
- Тако радите док не утрошите све. Истопите чоколаду са млеком и добијеном глазуром премажите колаче.
- А постоји и лакши начин, а то је да кору пресечете на 2 једнака дела, један премажете кремом и преко ставите другу кору, па онда прелијте чоколадном глазуром.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)