БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду

Новости онлајн

14. 04. 2023. у 08:20

СА луковине прелазимо на траве, а и оне, уосталом, могу да послуже за украшавање ускршњих јаја.

БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду

Фото: Профимедиа

А неке траве имају благородну моћ, али у исто време могу да буду опасне по здравље ако их узимате на своју руку.

Како живимо у времену технологије, тако је и отуђеност од природе све присутнија. Та отуђеност нас, нажалост, пуно кошта, па смо заборавили знања која су се генерацијама прикупљала о свету који нас окружује.

Не знамо довољно о корисним својствима биљака, али ни о томе колико неке биљке могу бити опасне и отровне. 

- За фарбање јаја је добра једна биљка која се зове броћика. Она је доста лепљива, тако да може лепо да ослика јаје. Има је свуда по Београду и може се лако убрати. То је самоникла, лековита и јестива биљка, а препознаје се по томе што се лепи за одећу. Добра је, такође, и коприва - тврди травар Марко Стевановић.

БОНУС ВИДЕО: ТРАДИЦИОНАЛНО У ЧАЧКУ - Прослава Ускрса уз куцање јајима и јагњад на ражњу

(Курир)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

НОВИ ШОК У РИМУ! Новак Ђоковић није једини, кући неочекивано иде и шампион мастерса из Мадрида (ВИДЕО)