ПОСНИ РУЧАК: Потребна су вам интегрална брашна и купус (ВИДЕО)
УКУСНО и брзо се спрема
Шоља од 200 мл за меру.
Посни ручак - састојци:
1 шоља белог брашна
1/2 шоље овсеног интегралног брашна
1/2 шоље хељдиног
соли, воде
1 главица киселог купуса
уље бибер
по жељи туцана паприка
Посни ручак - припрема:
У ванглу измешајте набројано брашно додајте со па сипајте воде толико да можете замесити тврдо тесто.
Развити оклагијом што тање или ако имате машину као ја. Развучено тесто мало просушити, па исећи на коцке и скувати да омекну око 10 минута и процедити.
Мало поуљити да се не слепе. Купус исећи на што тање резанце. У шерпу сипати уља и пржити купус да омекне.
Додати бибера па измешати са куваним флекицама. По жељи додати туцану љуту паприку. Пријатно!
Препоручујемо
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)