ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК ПРАВИМО ДОМАЋИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Комбинација пилетине и купуса (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

23. 03. 2023. у 12:00

ДОБАР укус је загарантован

ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК ПРАВИМО ДОМАЋИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Комбинација пилетине и купуса (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Уколико немате идеју за данашњи ручак, ево предлога за вас.

Пилетина и купус - састојци:

1 пиле 2,5 кг

Маринада - састојци:

маслиново уље

1 кашика соја соса
1 кашичица сенфа
соли
бели бибер 
бели лук грануле

Подварак - састојци:

1 главица киселог купуса

1 кашика масти
бибера, мало слатке млевене паприке
ловоров лист
300 гр сувих ребара

Пилетина и купус - припрема:

У чинију сипати све састојке за маринаду и измешати. Пиле средити и пресећи на пола у делу где је кичма и раширити. Премазати пиле маринадом, већи плех премазати уљем. Ставити пиле да се пече на 220 степени око 30 минута. 

Купус исећи на резанце, додати кашику масти, ловоров лист, мало црвене паприке, млевеног бибера, сува ребра и динстати 30 минута са мало воде.

Фото: Приватна архива

 

Пиле извадити из рерне и тепсује и ту убацити купус из шерпе и добро измешати па вратити пиле и пећи још 40-50 мин да испари течност и да се лепо испече.

Уз подварак испеците обавезно пројицу и пилећу супу. Сигурна сам да овакав подварак још нисте јели. Уживајте... Пријатно...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)