СЛАТКИШ КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Ако волите наранџе - ово је колач за вас (ВИДЕО)

Novosti online

14. 03. 2023. у 12:00

КОЛАЧ са наранџом, џемом и чоколадом се прави брзо и једноставно

СЛАТКИШ КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Ако волите наранџе - ово је колач за вас (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Потребно је мање од пола сата да спремите колач са наранџом, џемом и чоколадом.

Рецепт за слаткиш са наранџом

  • 4 јаја
  • 100 г шећера (може мање)
  • 100 мл млека
  • 50 мл уља
  • 220 г брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 2 наранџе
  • 50 г путера
  • 50 г чоколаде
  • 3 кашике џема од кајсија (може и други)
  • 100 г чоколаде за глазуру

Припрема:

Бисквит

Умутити јаја са шећером (ја сам ставила 1 кашику шећера). Додати брашно и прашак за пециво, уље, млеко и добро изједначити. Излити у плех од рерне. Пећи на 200 степени око 20-25 минута.

Надев

Прохладити и пресећи на пола. Једну половину измрвити. 50 гр чоколаде истопити са маслацем и изједначити и додати у измрвљени бисквит.

Наранџе добро опрати, изрендати и исцедити сок и убацити у бисквит издробљен. Додати и пуне 3 кашике џема и све добро изједначити и миксером измутити.

Надев распоредити на други бисквит и прелити колач чоколадом. Добро охладити, а онда сећи на коцке. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма