ЈЕДИТЕ ЦАРСКИ : Шпанска пита са поврћем је нешто најлепше што ћете пробати ( ВИДЕО)
САВРШЕН избор за доручак или вечеру
Овај рецепт се веома лако и једноставно спрема, а јако је здрав јер је на бази поврћа.
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - потребно је:
4 јаја крупнија или 5 мањих
2 кашике кукурузног брашна
1 прашак за пециво
мало соли
2 печене киселе паприке
3 кисела краставчића
1 већа шаргарепа барена
50 мл уља
200 мл јогурта
200 гр сира - фета
мала везица першуновог листа
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - припрема:
Умутити јаја, додати брашно и сјединити једно и друго са прашком за пециво просејано.
Посолити, па додати сецкану паприку, краставчиће на коцкице као и шаргарепу, уље и јогурт и сецкан першун. Све мало изједначити, па на крају додати сир на коцкице.
Лаганим покретима измешати и сипати у подмазан и додати у плех који сте претходно побрашњавили. Пећи на 200 степени око 50-60 мин.
Напомена:
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 21:00
КАДА ИДЕТЕ КОРАК ПО КОРАК НИЈЕ ТЕШКО: Спремите укусну рибљу чорбу (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 17:07
РАЈ НА ЗЕМЉИ! У овом месту летују туристи из иностранства, а сада је доступно и Србима
ЖЕЛИТЕ одмор који ће испунити ваша висока очекивања? Имамо решење за вас! Замислите место где се историја сусреће са бескрајном лепотом природе, где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а кристално чисто море позива на потпуно опуштање…
26. 05. 2024. у 16:00 >> 16:00
„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости
ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића
24. 05. 2024. у 16:00
МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)
МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.
27. 05. 2024. у 09:15
Коментари (0)