ВЕЛИКЕ РЕЧИ ВУЧИЋА НА МИТИНГУ У БЕОГРАДУ: Немамо резервну отаџбину и нећемо је дати онима којима та земља ништа не значи! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

28. 05. 2024. у 17:20 >> 19:08

ИЗБОРНА листа листа „Александар Вучић - Београд сутра“ одржала је митинг у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ ВУЧИЋА НА МИТИНГУ У БЕОГРАДУ: Немамо резервну отаџбину и нећемо је дати онима којима та земља ништа не значи! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Танјуг (Марко Ђоковић)/Новости(Никола Скендерија)

Обраћање председника Вучића

Вучић је пре почетка обраћања на позорницу дочекан громогласним аплаузом и скандирањем.

@vecernjenovosti Predsesnik Srbije Aleksandar Vučić veličanstveno je dočekan na mitingu u Beogradu @Ja sam Aleksandar #vucic #srbija ♬ original sound - Večernje novosti

- Хвала вам на величанственом дочеку.

Фото: принтскрин

 

- Избори пред нама су важни. Видели смо кроз шта смо све прошли. Много пута је било тешко грађанима и држави али смо увек успели да се подигнемо као Феникс и да покажемо да није проблем ако паднете - важно је да сваки пут устанемо и да наставимо да се боримо. Ово сам рекао због тога што је лако критиковати. Лако је рећи не свиђа ми се овај мост, ова нова пруга, не свиђа ми се овај авион, могао би да буде и већи. Пре само 12 година имали смо 550.000 људи мање запослено него данас. Има ли већег и значајнијег податка од тога. Променили сте нашу земљу. Веровали сте у озбиљност и одговорност. Правећи нашу земљу снажнијом, верујући да ћемо моћи да се супротставимо онима који би да нам руше земљу. И то смо успели. Образ Србији не можете да узмете, рекао је Вучић.

Он је казао и да зна колико је важно да се на изборе изађе.

- Да не помислите да су избори унапред завршени. Много новца је уложено да би ова земља била срушана. А на нама је да им кажемода им то нећемо дати, казао је Вучић.

Фото Новости

 

- Поносан сам на сваког грађанина Србије који се бори за своју земљу, тешким и напорним радом доприноси напретку ове земље. Сви морају да добију нашу пружену руку и да чувамо нашу земљу за сваког од нас, рекао је Вучић.

- Поносан сам на све што смо урадили. Замислите, у овом тренутку у Новом Саду се граде три нова моста. Ти који хоће да нас победе, спречавали су нас да градимо мостове у Новом Саду. Потребно је да подигнемо плате до 1.400 евра просечно, сваки наш пензионер заслужује да живи боље. За прво дете 500.000 динара, за друго 600.000 динара. Да свако зна колико нам је важно да имамо децу, нагласио је он.

Фото: принтскрин

 

- Ови избори су исказивање ваше воље - хоћете ли да земљу даље унапређујемо. Коју су то фабрику они довели у било који град у Србији? Нису ниједну. Само су катанчили фабрике, уништавали нашу економију, казао је Вучић.

- Никада не говоре шта би они да изграде. Једино што говоре је да мрзе Вучића и да се докопају власти. Немам ја ништа против што мрзе Вучића, већ што немају план и што не знају шта би, све и да им неко поклони власт.

Фото: Танјуг

 

Вучић је нагласио да када буду завршени избори, не треба да буде тријумфализма нити великог славља.

Од тог тренутка морате да покажете већу бригу према људима. Почните да разговарате са људима, па и када не можете да им решите проблем, покажите поштовање, казао је председник Србије.

- Тешко време је пред целим светом. Сви маштају о сукобима. А ја маштам и учинићемо све да сачувамо мир. Немамо деце за бацање. Никоме нећемо дозволити да руши наше националне интересе и да разбија јединство нашег народа где год да живе Срби. Никоме нећемо дозволити да то сруши.

Фото: Танјуг

 

- У Београду очекујем убедљиву победу, надам јој се. Зато је важно да покажете љубав према Београду, љубав према Србији. За све оно за шта сте аплаудирали у УН вам хвала. Ви сте били ти који сте ми помагали. Приметили сте да су ми једну ствар замерили сви. Засметала им је наша српска застава, рекао је Вучић и окупљенима показао заставу коју је носио у УН за време заседања Генералне скупштине.

Фото: Танјуг

 

- Питају се зашто толико волимо совју заставу. Ова наша тробојка је данас симбол отпора, слободе и пбоеде. Свуда у Србији да победимо. Да их победимо убедљивије него икада. Сви на изборе! За Србију сутра, поручио је Вучић.

Фото: принтскрин

 

Шапић:  Београд треба да има српског градоначелника

Носилац листе "Александар Вучић - Београд сутра" Александар Шапић казао је Београд град у ком туристи долазе да се диве на потпуно другачији начин него што је то било до сада. 

- Понекад можда заборавимо на људе. Трудио сам се последњих година помогнемо сваком где год то можемо. Озбиљна градска управа мора да има социјалне мере. Неопходно је да се за људе жртвујете, казао је Шапић.

- Београд треба да има српског градоначелника, српску градску управу, јер кад год је то било тако, били смо добри свима који су живели у нашем граду и који у наш град дођу. Кад нисмо то имали били смо добри свима другима. Живео Београд до победе, поручио је он.

Дачић: Да бисмо били успешни морамо да будемо јединствени

Потпредседник Владе Србије, министар унутрашњих послова и председник СПС Ивица Дачић рекао је да је овде атмосфера која показају јединство српског народа.

- Да бисмо били успешни морамо да будемо јединствени. То је и разлог што смо по први пут на једној изборној листи. Свима је јасно да је Србија стално на неком испиту, да је српски народ пред упитом да ли се борити за слободу или прихватити окупацију и наметање страних интереса. Зато је важно да схватимо зашто је потребно да будемо јединствени, рекао је Дачић.

Фото: принтскрин

 

- Немојте само да се радујемо што неки не учествују, а неки су се као разбили. Сви су они исти. Отворено говоре да је Република Србпска геноцидна творевина, позивају да уђемо у НАТО. Они све што раде представља антисрпску политику. Зато смо ми на једној страни а сви други на другој, казао је он.

- Ви знате да сам ја из партије која је имала лоше искуство после 5. октобра. Сви ови који су сада окупљени они мени личе на ДОС. Позвивам све бираче или симпатизере СПС да изађу на изборе, да гласају за нашу коалициони листу у Београду и свуда у Србији где учествујемо. Србија може да буде јака само ако је воде људи који су патриоте. Зато ово нису избори за другу лигу, већ веома важни избори за Србију. Победа је ту, али она неће доћи сама од себе. Побеђује само онај који је чврсто решен да победи, поручио је Дачић.

Фото: принтскрин

 

Министарка за бригу о породици Милица Стаменковски казала је да су се окупили сви они који знају да нема државе без слободе и слободе без државе. 

- Нама покупшавају да одузму и једно и друго. Последњих месеци нашле су се преко пута нас моћне државе. Али ми смо знали шта бранимо. Вишевековна борба да овде где су напша огњишта останемо своји на своме. Да када неправда постаје закон, борба је била наша дужност. Иза нас је велика жртва наших предака. Нису они наметањем ове резолуције показали никакав вишак осећања према Бошњацима. Али упркос свима и свему, дала је Србија завршну реч у УН. Не само да нису успели да изолују Србију, већ је Србија постала лидер слободарског света. Док је наша држава водила тешку брбу, један део опозиционих структура одлучио је да својој земљи забија клипове у точкове. Исмевали су борбу државног руководства, казала је она.

- Да су којим случајем на власти они би били коспонзори ове резолуције. Зато смо се ми определили да зајдно изградимо, створимо и зато смо јеиднствени данас и зато је иза нас већинска пристојна Србија. Они су се поделили у своје охолости. Овај савез свих државотворних снага трјаће док буде трајала борба за Србију, а она ће трајати вечно, казала је.

Она је истакла и да су преузели одговорност да помогну земљи када је тешко.

- Породица је полазна станица сваког човека, то је нуклеус свих нација. Захваљујем председниче што сте увек показивали борбу за потомство. Хоћемо да нас има, да земљу испунимо дечијим осмесима. Потребно је да у недељу победимо оне који желе да поразе Србију. Није то нимало лак задатак. Они се ослањају на подршку страног фактора, а ми имамо вас. Знамо да морамо много тога поправимо, али са државом се не игра.

Она се обратила и члановима Српске странке Заветници и позвала их да изађу и гласају за заједничку листу.

-  Позивам вас да сви под једном заставом изађете у недељу на гласање, да своју земљу, општине и градове водимо домаћински. До победе, поручила је она.

Фото: принтскрин

 

Зоран Јанковић градоначелник Љубљане пожелео је срећу на изборима у недељу 2. јуна.

- Београд и Љубљане су побратимљени градови. Поносан сам на то што је Београд добио Експо, као један Београд побеђује градове из Европе, Америке, Азије. Биће отребно много труда и рада али гарантујем даће Експо у Београду бити најбољи. За мене је Љубљана најлепши град на свету, али ће Београд како је кренуо бити на истом ниову, поручио је Јанковић.

На митинг је стигао председник Србије Александар Вучић.

Фото Новости

 

На почетку митинга изведена је химна "Боже правде".

На митинг је пристигао и Александар Шапић, а ту је и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић.

Фото Новости

 

Фото: Новости

 

У халу су стигле и министарке Ирена Вујовић, Милица Стаменковски као и министар Ивица Дачић

Фото Новости

 

Фото Новости

На митинг су пристигли и председница Скупштине Србије Ана Брнабић као и министар финасија Синиша Мали.

Фото Новости

Цела хала у српским заставама скандира Вучићу.  

Погледајте атмосферу сат времена пре почетка митинга листе "Александар Вучић- Београд сутра"

Халом се ори "Ацо Србине", "Србија,Србија" - ево шта се десава пред почетак митинга.

Митинг се одржава у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

Фото Новости

 

У халу пристижу представници СНС и коалициони партнери као и бројни гости.

Хала је попуњена сат времена пред почетак митинга, а развијен је велики транспарент на коме је написана моћна порука:

- И кад је против нас пола света, знамо да је наша земља света.

Фото: Новости

 

Фото Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)