МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом

Novosti online

10. 02. 2023. у 18:00

КОЛАЧ идеалан за сваку прилику

МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом

Foto: Shutterstock

Колач са маком и чоколадом - Састојци:

200 гр киселог млека

100 гр брашна
50 -100 гр шећера ( по жељи)
50 гр гриза
50 гр мл. плазме
50 мл уља
100 гр мака
1 прашак за пециво
100 гр чоколаде
100 гр сувог грожђа
џема од кајсија неклико кашика

Фото: Бакина кухиња

 

Колач са маком и чоколадом - Прелив:

100 мл млека 

Колач са маком и чоколадом - Припрема:

У чинију ставити све састојке осим џема  изједначити и сипати у плех, Малом кашиком стављати џем по тесту па све добро протрести.

Пећи на 200 степени око 45-50 мин. Врућ колач прелити хладним млеком и преко тога растопљеном чоколадом.

Добро охладите колач и спреман је за јело.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ПРОРОЧАНСТВО СЕ ИСПУНИЛО: Нека се Запад спреми! Он је нови руски министар спорта - жели да окречи Кремљ у бело и врати Јулијански календар