НЕВЕНОВ УБИЦА ЈЕ МЕНТАЛНО ОБОЛЕО: Преживела радница супермаркета открила детаље масакра

Novosti online

24. 03. 2021. у 13:12

РАДНИЦА у супермаркету у Колораду једна је од особа која је преживала напад у коме је убијено 10 особа, међу којима је и Србин, Невен Станишић.

НЕВЕНОВ УБИЦА ЈЕ МЕНТАЛНО ОБОЛЕО: Преживела радница супермаркета открила детаље масакра

Фото: Принтсцреен/Полиција

Меги Монтоја (25), и даље видно у шоку, испричала је шта се десило током напада. Према њеним речима, осумњичени за атак, 21-годишњи Ахмад Ал Аливи, обратио се полицији следећим речима:

- Предајем се. Наг сам - казала је Меги, а преноси "Фоx Неwс".

Меги, иначе фармацеутски техничар у радњи, испричала је да њен менаџер викао да је наоружани нападач у објекту, те се она сакрила у малој соби са тешким металним вратима.

Она истиче да је у првих 10 минута испаљено највише метака.

- Затим је радња постала прилично тиха - навела је Монтоја.

Меги је радила у тој радњи три године, а објаснила је како јој је било језиво када је напуштала продавницу са полицијом. Казала је да није могла никоме да помогне, али је видела тело једне од колегиница.

- Нисам желела да видим тело... Она је била тако дивна према нама, била је мојих година - испричала је она.

Према наводима медија, полиција је ухапсила 21-годишњег ал Ивија, који је рањен у ногу. У међувремену су се појавиле информације да је пушку којом је починио злочин купио шест дана пре него што ће извршити напад.

Пошто му је санирана рана од метка, он је транспортован у затвор. Ахмад није одговарао на питања полиције да ли је било других осумњичених, али је "тражио да прича са мајком".

Окружни тужилац Мајл Доерти казао је да инспектори још нису утврдили који је мотив, али је истакао да власти верују да је Аливи био једини нападач.

Живи у кући од 800.000 долара

Пошто је ухапшен, ФБИ је извршио претрес куће вредну 800.000 долара у којој живи ал Иви, иначе пореклом Сиријац.

У међувремену су се појавиле информације да је 2017. године претукао "насилника у средњој школи, јер је говорио за њега да је терориста".

Његов брат је потврдио за "Тхе Даилy Беаст" да је он нападач и истакао да је веома "параноичан и антисоцијалан". ал Ивијев брат је додао да овај масакр није био политички мотивисан.

- Ово није политичка изјава, овде је реч о менталној болести. Много су га малтретирали у школи. Био је отворен. Када је кренуо у средњу школу, много су га малтретирали, те је постао антисоцијалан - објаснио је брат, преноси "Даилy Маил".

Један од његових вршњака казао је за "Денвер Пост" да је ал Иви био "насилан" и да је било "језиво бити око њега". Осумњичени се бавио рвањем, а исти саговорник је казао да је претио једном од чланова тима да ће га убити.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)