БАХАТИ ПЕРФОРМАНС АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ: И даље ништа од пресуде за вређање ветерана, покушао да направи шоу од суднице

Бранко Влаховић - дописник из Москве

12. 02. 2021. у 20:20

НИ ПОСЛЕ 11 сати суђења московски суд у петак није донео пресуду опозиционеру Алексеју Наваљном.

БАХАТИ ПЕРФОРМАНС АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ: И даље ништа од пресуде за вређање ветерана, покушао да направи шоу од суднице

Фото: Прес служба суда

Он је по други пут одговарао на оптужбу зашто је вређао ветерана Игњата Артјоменка који је лани у ТВ споту подржао промену устава којом се омогућава да председник Путин и после 2024. године може да учествује на председничким изборима. Трећи наставак политичког шоуа Алексеја Наваљног ће бити 16 фебруара у 10 сати. Уместо да се извини ветерану и да се повуче тужба Наваљни је покушавао да исмеје ветерана, сведоке и судију и тужиоца.

Понашајући се као садомазохиста Наваљни је и у петак покушавао да направи шоу у судници због чега је судија прекидао расправу и тражио од адвоката да уразуме свог клијента. Он је чак 13 пута био опоменут. Док је тужиоц читао сва кривична дела Наваљног оптужени је упозоравао тужиоца да не лиже прсте којима преврће странице папира пред собом.

При крају суђења у петак увече у 20 сати и 40 минута судија је питао Наваљног има ли он неку хроничну болест. На то је Наваљни одговорио да мисли да има хроничну болест да не воли Бабушкински суд где се води тај процес.

Пошто је Наваљни тражио да се на суду каже колика је пензија ветерану Артјоменку њега су подсетили да његова жена Јулија има шест рачуна у банкама, и да имају два аутомобила "Ренџ ровер" и "Шевроплет".

Из понашања Наваљног видело се колико му је стало да пркоси суду како би због тога добио симпатије једног броја младих људи , његових присталица.Он је свестан да ће му ускоро суд потврдити казну у другом судском процесу од две године и осам месеци .Он је био осуђен условном казном од 3,5 године али се није придржавао својих обавеза да се јавља Служби за издржавање казни већ је после изласка из болнице у Берлину снимао филм против Путина у Немачкој.Наваљни је очигледно мислио да пртисак западних земаља на руско руководство може да утиче на ослобађајућу пресуду па се зато он сво време суђења свађао са тужиоцем и судијом а мање се трудио да покуша да се оправда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)