ЗБОГ ГУШЕЊА ПРОТЕСТА: Девет земаља ЕУ за санкције Белорусији

Танјуг

14. 08. 2020. у 13:41

СВЕ су бројнији и све гласнији позиви земаља чланица ЕУ да се Белорусији уведу санкције због насилног гушења грађанских протеста против наводне изборне крађе и победе председника Александра Лукашенка на прошлонедељним председничким изборима.

Коментари (5)

Gio

15.08.2020. 22:39

Neverovatno. Ovi demonstranti izašli da se izbore za bolje sutra, a evropa im uvede sankcije. Zanimjiv potez. Da li je ikada uspela fora sa sankcijama da skinu nekoga sa vlasti,a da nisu prosle godine i godine življenja u bedi,pa tek onda opet demonstracije i skidanje režima,ako ga promene i ako taj neko bude prozapadno orijentisanih. Do tog trenutka zemja je u katastrofalnom stanju. A obnova ide naravno preko zapanih firmi i ugovorima sa njihovim bankama. Toliko njihovoj o pomoći..

Mr Radomir Scepanovic

16.08.2020. 01:11

Са санкцијама се почиње! Тако је било и са Србијом! Па онда неввладине организације, људска права, феминискиње, слобода говора, демократија, заштита животиња, ... али Белорусију неће бомбарсовати као Србију, сувише је јака! А где су санкције за Француску која је пребијала демонстранте који су изашли да протествују против смањења плата, који се боре за своја радничка права...