НЕТАНИЈАХУ СМЕНИО МИНИСТРА ОДБРАНЕ ИЗРАЕЛА: Галант позвао владу да заустави доношење закона о променама у правосуђу

Танјуг

26. 03. 2023. у 20:39

ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетанијаху сменио је данас министра одбране Јоава Галанта, саопштила је Нетанијахуова канцеларија.

НЕТАНИЈАХУ СМЕНИО МИНИСТРА ОДБРАНЕ ИЗРАЕЛА: Галант позвао владу да заустави доношење закона о променама у правосуђу

Foto: Printskrin

Галант се недавно изјаснио против Нетанијахуовог спорног плана за ревизију израелског правосудног система, пренео је Ројтерс.

Галант је позвао у суботу владу да заустави доношење закона о променама у правосуђу, оцењујући да огорчени спор у вези са тим мерама представља опасност за земљу.

Реформа правосуђа, коју је предложио министар правде Јарив Левин, била би најрадикалнија промена икада у систему власти у Израелу јер би ограничила овлашћења Врховног суда, омогућила би влади да бира судије и окончала именовање правних саветника у министарствима од стране државног тужиоца.

Нетанијаху, коме се суди за корупцију, тврди да би његов план за реформу правосуђа унапредио демократију. У Израелу се већ месецима одржавају протести грађана против најављене реформе.

БОНУС ВИДЕО:

"НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА: Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ЉУДИ, ПРИМИТЕ ЋУСТИЋА, МАТОР ЈЕ, НЕМА ВРЕМЕНА Глумац се присетио како је уписао Академију