БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ МАСАКРИРАО ДЕЦУ: У вртићу у Тајланду човек убио најмање 38 људи, међу којима бар 22 малишана

И. С.

07. 10. 2022. у 00:05

НАПАДАЧ који је убио најмање 38 особа, међу којима је бар 22 деце у вртићу на североистоку земље, усмртио је и своју жену и дете, а затим извршио самоубиство, саопштила је полиција.

БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ МАСАКРИРАО ДЕЦУ: У вртићу у Тајланду човек убио најмање 38 људи, међу којима бар 22 малишана

Породице чекају вести о ближњима, Фото АП

Потврђено је да је масакр извршио бивши полицајац Пања Камраб, а мотив се још истражује.

Трагични напад се догодио у центру за развој деце у граду Утаи Саван, у провинцији Нонг Буа Ламфу, на североистоку Тајланда. Нападач је жртвама пресудио ватреним оружјем и ножем.

Био је наоружан сачмаром, пиштољем и сечивом, наводи тајландска телевизија, која описује да је овај бивши полицајац својим возилом налетао на пролазнике. Повређени, којих је било најмање десетак, пребачени су у окружну болницу Нонг Буа Ламфу. Локални медији су апеловали на људе да дају крв, после чега је болница саопштила да има довољно залиха.

Наоружани бивши полицајац, био је, уочи почињеног масакра, на судском рочишту због оптужбе за дрогу, рекао је новинарима портпарол полиције. Управо због употребе наркотика био је лане и отпуштен из полиције.

Пања Камраб, Фото АП

Пошто је стигао у вртић и открио да његово дете није тамо, видно се узнемирио, сведоче очевици. Потом је отворио ватру и ударио возилом у гомилу пролазника, а онда се вратио кући и убио своју жену и дете, рекао је портпарол полиције Паисан Луесомбун.

Тајландска полиција моли људе да не деле слике и видео-снимке пуцњаве и жртава на друштвеним мрежама.

У овом делу Тајланда посебно, али и у целој земљи, масовна убиства су ретка. Ипак, 2020. године, један војник, огорчен спором око власништва, убио је најмање 29 и ранио 57 људи, у пуцњави на четири локације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)