ПРВА ФОТОГРАФИЈА ИЗ ЗАРОБЉЕНИШТВА: Двојица бивших припадника војске САД са везаним рукама чекају транспорт (ФОТО)

Novosti online

16. 06. 2022. у 22:24

НА друштвеним мрежама су се појавиле фотографије америчких плаћеника за које су медији током јучерашњег дана јавили да су заробљени у близини Харкова.

ПРВА ФОТОГРАФИЈА ИЗ ЗАРОБЉЕНИШТВА: Двојица бивших припадника војске САД са везаним рукама чекају транспорт (ФОТО)

Фото принтскрин telegram rybar

Заробљени су Роберт Друке (39) и Енди Хјуин (27), бивши припадници америчких оружаних снага.

Осим потврде њихових сабораца који су објаснили како су ова двојица највероватније заробљена данас је приказана и њихова фотографија, која је очигледно стигла са руске стране, где разоружани и везаних руку седе у камиону.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Планирано је да се спроведе "демилитаризација и деназибирање Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасa.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су усређене само на војну инфраструктуру и украјинске трупе и, 25. марта, завршене су главне задатке прве фазе - значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

rs.sputniknews.com

 

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМКЕ РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: Хеликоптери у акцији у Украјини

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ГЛОГОВАЦ САХРАЊЕН БЕЗ КРСТА: Глумчев отац је остао без речи - болна исповест родитеља