РУСИ И БЕЛОРУСИ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ: Борбени авиони патролирају на границама, одговор на Пољске провокације

Новости онлине

07. 12. 2021. у 13:24

БЕЛОРУСИЈА и Русија извршиле су заједничку патролу дуж граница савезне државе, саопштила је у уторак прес-служба Министарства одбране Белорусије

РУСИ И БЕЛОРУСИ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ: Борбени авиони патролирају на границама, одговор на Пољске провокације

Фото: Инстаграм/mil_ru

- Настављају се задаци заједничког патролирања ваздушним простором дуж државне границе Републике Белорусије. Данас су белоруски и руски авијатичари још једном показали своју високу вештину и способност да заједнички извршавају постављене задатке - саопштило је Министарство.

Раније је Министарство одбране Белорусије саопштило да је донета одлука о формирању дежурних снага ПВО и заједничког патролирања дуж државне границе у ваздушном простору од стране Ваздухопловних снага и снага ПВО оружаних снага Белорусије и руског ваздухопловства.

- Објашњено је да је одлука донета "због повећане фреквенције летова страних авиона у близини државне границе Републике Белорусије и у интересу спречавања нарушавања државне границе у ваздушном простору".

Министарство одбране Белорусије је констатовало раст војних активности у суседним државама ЕУ. Конкретно, Пољска је повећала број војника због мигрантске кризе.

Саопштено је да се одлука Пољске да концентрише 23.000 војника, тенкова, система ПВО и другог тешког наоружања у близини границе са Белорусијом не може назвати адекватним одговором на миграциону кризу. Минск је саопштио да ово више личи на стварање ударних група.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)