КИМОНО ЗА ПОНЕТИ: Изложба Катарине Љубинковић – Зоркић у "Сингидунуму"

В.В.С.

05. 04. 2021. у 15:14

У ГАЛЕРИЈИ “Сингидунум” (од 8. до 21. априла) биће отворена изложба “Кимоно за понети” Катарине Љубинковић – Зоркић.

КИМОНО ЗА ПОНЕТИ: Изложба Катарине Љубинковић – Зоркић у Сингидунуму

Промо

Излиожба је инспирисана овим традиционалним јапанским одевним предметом,који је у 5. веку преузет из кинеске културе одевања. Кинези ретко користе кимоно у данашње време, док се у Јапану задржала традиција ношења кимона у неким приликама, нарочито у време венчанаја-млада носи свечани и специјално израђен кимоно за ту прилику. Код церемоније пијења чаја, комоно је неизоставни део одежде, а носе га у тим приликама и мушкарци и жене.Мушкарци традиционално носе кимоно тамних боја, углавном црни, а жене пуштају машти на вољу и носе најразличитије варијанте кимона, како у боји, тако и по специфичном облику… - наводи се у најави изложбе.

Катарина Љубинковић Зоркић, рођена у Београду (Србија) 1955.године.Завршила Школу за индустријско обликовање, одсек графике, у Београду 1975.године и Сцхоол Оф Цлассицал Цхинесе Паинтинг у Бангкоку, Тхаиланд 1988.године, у класи професора Лим Иао (Лим Еоw).Осим сликарства, бави се илустрацијом и ликовном опремом књига, часописа, каталога, плаката.Самостално излагала двадесет пута у земљи и иностранству и учествовала на преко 300 групних изложби у земљи и иностранству. Троструки је добиник годишње награде за сликарство УЛУПУДС-а (1993. 1995. и 2000), награде за сликарство Филип Морис 2004. као и петнаест откупних награда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика