МНОГЕ ТАЈНЕ БИЋЕ ОТКРИВЕНЕ: Бојана Маљевић ексклузивно за "ТВ Новости", најављује другу сезону серије "Дуг мору"

Маја ЈЕШИЋ

02. 04. 2021. у 16:12

СЕРИЈА "Дуг мору" освојила је гледаоце причом, квалитетном глумачком поделом, необичним жанром који је мешавина драме, трилера и мистике, одличним сценаријом и занимљивим несвакидашњим локацијама на којима је снимана.

МНОГЕ ТАЈНЕ БИЋЕ ОТКРИВЕНЕ: Бојана Маљевић ексклузивно за ТВ Новости, најављује другу сезону серије Дуг мору

Бојана Маљевић / Фото Промо

Од глумице, продуценткиње и сценаристкиње ове серије Бојане Маљевић сазнајемо да је снимање друге сезоне успешно завршено, и да се 13 нових епизода налази у фази постпродукције.

Друга сезона "Дуга мору" реализована је у копродукцији Monte Royal Pictures и "Телекома Србије", уз подршку Филмског центра Црне Горе, што је "српској страни" продуцентске екипе јако важно јер је препознат квалитет пројекта, али и велика улагања у кинематографију и снимање у Црној Гори.

Занимало нас је ко у другој сезони чини ауторски тим, да ли је дошло до неких промена, о чему за „ТВ новости” говори Бојана Маљевић.

Ана Лечић и Вуле Марковић / Фото Промо

- Редитељ Горчин Стојановић и директор фотографије Александар Јаконић унели су свој ауторски печат, док је Васил Хаџиманов, који је био композитор и прве сезоне, сада имао нови изазов - да напише музику која задржава старе мотиве, али која је више у складу са атмосфером друге сезоне. На челу сценаристичког тима била сам ја, то није увек срећна околност за сваког продуцента, али смо све више принуђени да много учествујемо у том делу посла. Веома сам задовољна оним шта је урадила сценаристкиња Маја Тодоровић, док је Стеван Копривица био ту као и увек за одређене елементе приче, као и неки други писци. Планирамо одмах да наставимо креирање треће сезоне, уз појачања у сценаристичком тиму. То ћемо сада урадити на време, јер је наш партнер "Телеком Србија" први пут на време најавио да ћемо радити трећу сезону. Хвала им на томе, то је веома важно за креативни процес.

Леон Лучев и Миодраг Мики Крстовић / Фото Промо

* Локације су биле посебан део, као "редитељ плус", давале су специфичну атмосферу, емоције, узбудљивост. На којим локацијама је снимана друга сезона?

- Креирање и снимање серије усред епидемије није било лако, снимали смо прво у Црној Гори, на полуострву Луштица, у селу Росе, у Тивту и другим местима. Црна Гора је заиста прелепа и наша прича је и у овој сезони у великој мери везана за те фантастичне пределе. Београдске локације такође су посебне, на њима се одвијао други део снимања, имамо и једну "затворску" линију, Музеј Југославије и друге нове локације...

Душан Ковачевић и Ана Маљевић / Фото Промо

* Да ли ће и друга сезона пратити ритам прве, одолевајући тренду којем је подређена већина серија које се снимају, брзине, сензације, специјалних ефеката? Које су новине у глумачком тиму?

- "Дуг мору" је прва домаћа серија са мистичним елементима, наша "Немила мјеста" су у овој сезони додатно заживела, а сада ми је веома забавно када видим да су инспирација и другим продукцијама које сада прате овај жанр и да он постаје некакав тренд. Ипак, наша прича је посебна и остаће таква јер се нисмо бавили копирањем било које приче, стварали смо нашу, аутентичну и одолевамо свим трендовима, стварајући увек нове. Ликови су нам сазрели и верујемо да ће се развој њихових односа допасти публици. Имамо и бројне новитете у глумачкој подели, ту су нови гости из региона: Себастијан Каваца, Срђан Граховац, Мирсад Тука, Јелена Граовац, али и већина наших старих ликова за које се публика везала: Ана Лечић, Вуле Марковић, Драган Мићановић, Леон Лучев, Нада Шаргин, Весна Тривалић, Бане Поповић, Мики Крстовић, ја такође играм, и многи други. Сада имамо и више младих глумаца, али сачекајте да видите у којим се улогама остварују.

Себастијан Каваца / Фото Промо

* Публика са нестрпљењем очекује да види у ком правцу ће се развијати узбудљива прича серије, шта ће бити са јунацима серије?

- Наша прича говори о томе како ко живи са својом кривицом. Жене у овој сезони на неки начин налазе свој мир, бар на тренутак. А мушкарци долазе до спознаје где су грешили, ко су им стварни пријатељи, који су им нови изазови и које тајне крије Фортица. Многе тајне биће откривене, а нове ће се зачети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)