УМЕТНОШЋУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Почела нова изложбена сезона у музеју у Ћуприји (ФОТО)

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

30. 03. 2021. у 15:47

ИЗЛОЖБОМ дела из уметничке збирке у галерији Музеја “Хореум Марги Равно” у Ћуприји почела је нова изложбена сезона.

УМЕТНОШЋУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Почела нова изложбена сезона у музеју у Ћуприји (ФОТО)

Фото: Музеј Музеј “Хореум Марги Равно“

Изложба обухвата тридесетак дела различитих аутора, међу којима су и добитници награде “Матићу у част”, али и дела завичајних уметника. Због епидемиолошке ситуације, није било званичног отварања, али заинтересовани могу да погледају поставку када год пожеле.

- Већину изложених радова из уметничке збирке донирали су аутори или колекционари из својих приватних колекција. Поставку чине и три рада добитника награде “Матићу у част”. Реч је о делима Драгане Весовић, добитнице награде за 2018. годину, Јована Спасића, награђеног 2019. године, и Ивана Милосављевића, прошлогодишњег добитника награде – каже директор музеја Новак Новаковић и додаје да су први пут изложена и дела која је поклонио Божидар Деспотовић Деспа, колекционар који је своју велику колекцију цртежа и графика музејској публици представио 2019. и 2020. године.

Изложба ће бити отворена док епидемиолошка ситуација не буде дозволила да се уради друга поставка. Иначе, велики део збирке је дигитализован, а у плану је да се уради и виртуелна посета изложби како би посетиоци могли путем друштвених мрежа да је погледају.

Овакав вид комуникације са публиком, преко друштвених мрежа, био је карактеристичан током ванредног стања прошле године и током периода пооштрених мера заштите од корона вируса.

Фото: Музеј Музеј “Хореум Марги Равно“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)