ОТКРИВЕН МУРАЛ МАРИНКУ МАЏГАЉУ: Пријатељи одали почаст великом глумцу

Танјуг

15. 02. 2021. у 14:52

МУРАЛ посвећен Маринку Маџгаљу откриван је данас у пасажу између солитера на углу Влајковићеве и службеног улаза у позориште Атеље 212, у коме је прерано преминули глумац био стални члан ансамбла до 2012. године.

ОТКРИВЕН МУРАЛ МАРИНКУ МАЏГАЉУ: Пријатељи одали почаст великом глумцу

Фото: Принтсцреен/Инстаграм/sloboda_micalovic_boba

Аутор мурала Милан Милосављећ познатији је под псеудонимом Дерокс.

- На иницијативу Маринкових пријатеља покушао сам да нашег познатог глумца представим на достојанствен начин. Сви на муралу препознају карактеристичан осмех којим је Маринко ширио позитивну енергију. То је знак да смо обавили одличан посао - казао је Милосављевић.

Откривању мурала испред Атељеа 212 присуствовали родитељи Маринка Маџгаља и бројни пријатељи преминулог глумца, међу којима су били Огњен Амиџић, Андрија Милошевић, Марко Кон, Тихомир Станић...

Маја Ђиновић, Маџгаљева другарица из детињства, напоменула је да је идеја о муралу потекла од глумчевих пријатеља из школе са класе на Академији, из позоришта...

Фото: Принтсцреен/sloboda_micalovic_boba

- Већ четири године планирам данашњи догађај. Сакупила сам све дозволе станара оближњих зграда, Атељеа 212...Где год сам се обратила за помоћ изашли су ми у сусрет и јако сам срећна што је на данашњи Дан пријатељства и љубави према Маринку откривен овај мурал. Маринко је волео људе око себе на посебан начин и прилично сам сигурна да таквог човека никада више нећу упознати - казала је Ђиновић.

Мурал Маринку Маџгаљу се налази поред оних који су посвећени легендарним глумцима Зорану Радмиловићу и Бори Тодоровићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)