ПРЕМИНУЛА МАРИЈА ИЗ ЖИКИНЕ ДИНАСТИЈЕ: Глумица Риалда Кадрић напустила нас је у 57. години

Novosti online

26. 01. 2021. у 16:22

ПРЕМИНУЛА МАРИЈА ИЗ ЖИКИНЕ ДИНАСТИЈЕ: Глумица Риалда Кадрић напустила нас је у 57. години

Фото: јутјуб/Принтскрин/Прва тв

ГЛУМИЦА Риалда Кадрић, најпознатија по улози Марије из "Жикине династије" преминула је изненада синоћ у 57. години у Атини где је у последње време и живела.

Вест о њеној смти објавио је и њен пријатељ Душан на Фејсбуку, те се опростио од ње. 

- Из наших живота отишла је синоћ Риалда Шебек (1963-2021), глумица и психоаналитичарка, драга другарица. Расплакао сам се после не знам ни ја ког времена -- сва криза и депресија око короне и личног живота у доба ове друштвене куге није ми дала повод да ступим у контакт са својом тугом јер покушавам да будем јак и преживим", почео је он. 

Он се присетио како су се упознати и истакао шта му је остало у сећању на Риалду. 

- Риалдина смрт је то учинила. Неочекивано, пребрзо. Људи имају тенденцију да мисле да нико близак никада неће отићи, макар не нагло, јер то је најтеже, када изгубимо неког без наговештаја, без прилике да се растанемо, без речи. Када је рез живота тишина. Упознали смо се пре три године, на групи која се бавила капитализмом и депресијом -- организовао је то у РЕX-у Небојша Миликић, били су ту и Тања Марковић и Павле Поповић. Сећам се њених семинара на којима се разговарало о филму и психоанализи. Гледали смо Ларса фон Трира "Кроз таласе", као и Педра Алмодовара, филм "Кожа у којој живим". Увек је имала луцидне интерпретације и невероватну аналитичку енергију. Волела је Кејт Буш колико и ја, облачила се елегантно, увек дотерана, понекад превише "буржоа" за мој укус, али је и у томе она била -- она. Упознала ме је са Исидором Станишић, одлично плесном уметницом чије вам представе топло препоручујем. Учествовала је нам мом семинару из филозофије психоанализе на Филозофском факултету и изложила једну своју студију случаја, са клијенткињом чији је живот током терапије учинила много бољим. Била је и подршка током ове кризе. Последњи пут сам је поменуо у разговору са Павлом. Његова мајка је упознала Риалду у Атини, а она јој је рекла: "Душан пуно воли Павла". Не може се психоаналитичарка преварити када је реч о љубави. Са том љубављу се и растајем од тебе, драга Риалда.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)