ОВО ЈЕ МУЖ МИРЕ ФУРЛАН: Због љубави са њим је протерана из Хрватске, ево како ју је Горан освојио (ФОТО)

Новости онлине

22. 01. 2021. у 09:05

ОВО ЈЕ МУЖ МИРЕ ФУРЛАН: Због љубави са њим је протерана из Хрватске, ево како ју је Горан освојио (ФОТО)

Фото: А. Станковић/Инстаграм

ГЛУМИЦА Мира Фурлан преминула је у 65. години, а иза себе је оставила бројне улоге, као и супруга Горана и сина Марка.

Њен живот био је веома буран, а 1986. године упознала је српског режисера Горана Гајића са којим је убрзо отпочела везу. Пошто је због љубави живела на релацији Београд – Загреб, хрватски медији су је почетком деведесетих година оптужили да се приклонила Србији и објављивали текстове у којима су је називали издајицом.

Након што је добила отказ у Хрватском народном позоришту, одузет јој је и стан који је наследила од баке, а дневно је добијала око 50 претњи смрћу.

Мира и Горан су 1991. године били приморани да се одселе у Београд, одакле су отишли у САД. Ко јој се једини нашао од помоћи и које је све послове обављала да би преживела.

Венчали су се 1993, а 1998. године добили су сина коме су дали име Марко Лав.

- Попео се на јарбол брода који нас је возио од Хвара до Виса. Гледајући га како се једном руком држи на том неописиво високом јарболу, схватила сам да је то човек који се не боји. Коначно, рекла сам у себи. Моји дотадашњи сусрети са особама супротног пола углавном су били сусрети са потпуно испрепаданим мушкарцима. Панични страх од жена је уједно и извор насиља према женама које обележава ове просторе. Тај страх и та мржња која из њега произлази такође су по мом мишљењу били и разлог линча моје маленкости почетком деведесетих- причала је Мира како ју је освојио Гајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ay Carmela

25.01.2021. 04:05

Njena sudbina u svojoj Hrvatskoj objasnjava istinska zbivanja tudjmanovske ideje.Meni nije jasno kako nasi prijatelji hrvati se slazu sa fasistickim idejama politicara.Zar se niko ne stidi za ono sto je uradjeno Miri i mnogim drugim gradjanima? Sve je velika sramota. Neka joj je vjecna hvala i slava za njen rad i stav prema drugima i drugacijima.Ostat ces nam za uvijek u srcima i mislima.