БЕТМЕН, СПАЈДЕРМЕН И ЈАПАНСКА ТРАДИЦИЈА: Нова култна издања у ризницама Чаробне књиге

Марина Мирковић

24. 11. 2020. у 18:20

БЕТМЕН, СПАЈДЕРМЕН  И ЈАПАНСКА ТРАДИЦИЈА: Нова култна издања у ризницама Чаробне књиге

Фото промо

ИЗДАВАЧКА кућа "Чаробна књига" која објављује лиценцирана издања компанија које о(п)стају као темељци девете уметности, међу десетинама нових наслова, донела нам је штошта ново и из "Марвела" и DC, али и из куће Bonelli.

Прва и најчувенија прича из славног Снајдеровог и Капуловог серијала у Бетмену, објављена је у књизи "Сага о совама" која обухвата оба дела, "Суд сова" и "Град сова".

Скот Снајдер је изнова дефинисао Бетмена, продубљујући и хуманизујући мит о Мрачном Витезу, као нико други од Френка Милера у осамдесетим, писао је "Њујорк тајмс" поводом ове мрачне приче о сеновитим друштвима и давно заборављеним породичним тајнама.

Тајна организација "Суд сова" изненада се појављује у Готаму, а покушавајући да разреши кобну мистерију Бетмен открива заверу која се протеже уназад кроз време, до његовог детињства, па и даље од тога, до самих корена настанка града којем се заклео да ће га штитити. Да ли можда "Суд сова", за који се некад мислило да је само урбани мит, стоји иза неискорењивог криминала и корупције у Готаму? Или то Брус Вејн полако луди и посрће под притиском који му доноси улога Бетмена?

Фото промо

У другој незаборавној причи Снајдера и Капула, "Бетмен: Смрт породице", кловновски принц криминала и злочина Џокер се враћа и у најстрашнијем и најличнијем нападу на Бетмена, устремљује на његову породицу - на Бет-Девојку, Ноћну Птицу, Црвену Кацигу и на Брусовог сина, Демијана Вејна, најновијег Робина - спроводећи свој болесни, уврнути наум да уништи Мрачног Витеза.

Из ризнице "Марвела", стижу два тома стрипа "Тотални масакр" Тома Дефалка, а масакр из наслова започиње Веномов изрод који је, како би раширио поруку насилништва, хаоса и свеопштег покоља, окупио војску Спајдерменових лудих противника: Стрвинара, Демогоблина, Вриску и Спајдерменовог Двојника. Бројно надјачан, пауколики пентрач по зидовима приморан је да регрутује сопствену дружину супербића која ће се супротставити тој плими зла: Црну Мачку, Плашта и Каму, Морбијуса, Ноћног Стражара, Ватрену Звезду, Капетана Америку, Гвоздену Песницу и... Венома?! Спајдермен ступа у принудни савез са својим најљућим непријатељем не би ли зауставио Масакров махнити пир.

Фото промо

Ризница Bonelli постала је богатија и за прва два тома са четири приче из прослављеног серијала "Чанбара" чији је аутор Роберто Рекиони. Истовремено бруталне, пуне стилизованог насиља, и елегантне и одмерене, приче о најчаснијим јапанским ратницима мајсторски су исприповедане, речју и сликом, у духу традиције у којој се мудрост полако открива онима који су спремни да следе њен пут, у Чанбари отеловљен у лику загонетног старца који увек игра на карту правде и слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)