ПРВА НАГРАДА ФИЛМУ "ОТАЦ": Одлука жирија 44. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи

Г.Ћировић

21. 09. 2020. у 14:22

У КОНКУРЕНЦИЈИ 10 домаћих играних филмова снимљених између два врњачка фестивала, сценарио за филм "Отац" по сценарију Срдана Голубовића који потписује и режију и Огњена Свиличића, а у којем главне улоге тумаче Горан Богдан, Никола Ракочевић, Борис Исаковић и Љубомир Бандовић, добитник је прве наградe традиционалног 44. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

ПРВА НАГРАДА ФИЛМУ ОТАЦ: Одлука жирија 44. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи

Фото: Промо ФФС

После петодневне смотре најновије продукције српске кинематографије, ову одлуку донео је стручни жири који су сачињавали Петар Михајловић, сценариста "Јужног ветра", Мирољуб Стојановић из Филмског центрa Србије, и предсдница жирија Ана Марија Роси, прошлогодишња победница са филмом "Ајвар".

- Снажна, стварношћу инспирисана прича о оцу у најважнијем животном путовању у његовом животу на чијем крају, уместо своје деце, проналази сурови лавиринт бирократије, сиромаштва и разочаравајуће безосећајности друштва у којем живимо – стоји у образложењу фестивалског жирија.

Другу награду жири је доделио Владимиру Симићу и косценаристима Гордану Кичићу и Марку Манојловићу за филм "Реална прича". Трећа награда припала је Марку Ђорђевићу за филм "Мој јутарњи смех" који је уједно и добитник награде "Славко Лазаревић" коју додељује жири новинара и филмских критичара.

А, реплику римског златника, жири града домаћина доделио је Петру Божовићу за изузетан допринос афирмацији и промоцији врњачког Фестивала филмског сценарија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)