ВРАТИЛА СЕ "КРАЉИЦА МАРГО": Популарни наслов поново на репертоару Народног позоришта у Београду

В.В.С.

08. 12. 2022. у 17:13

БАЛЕТ "Kраљица Марго" ( на музику Горана Бреговића, у кореографији и режији Kрунислава Симића), под диригентском управом Весне Шоуц - враћа се на редован репертоар Велике сцене Народног позоришта са новим солистичким поделама.

ВРАТИЛА СЕ КРАЉИЦА МАРГО: Популарни наслов поново на репертоару Народног позоришта у Београду

фото: Промо

Премијерна обнова је 8. и 9. децембра, а светска праизведба балета, уз учешће више од две стотине уметника, била је 1. децембра 2005. године у Народном позоришту у Београду. У међувремену, успешна гостовања остварена су на фестивалима "Ибероамерикано" у Боготи, Мексика, Шпанији и Грчкој.

У обновљеној сценографији Бориса Максимовића и костимима Божане Јовановић, 8. децембра, у главним улогама наступиће Бојана Жегарац Kнежевић, Јовица Бегојев, Никола Бјанко и Игор Пастор. Дан касније играју Татјана Татић, Јовица Бегојев, Никола Бјанко и Тома Kрижнар.

У представи учествује Хор, Балет и Оркестар националног театра, као и Ансамбл "Ренесанс".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну