ПУЧИНИЈЕВ "ТУРАНДОТ" ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА: Оперске премијере у Народном позоришту и "Мадленијануму"

В.В.С.

08. 12. 2022. у 18:22

ПОСЛЕДЊА опера славног италијанског композитора Ђакома Пучинија, "Турандот", после скоро пола века од последње поставке, поново ће се наћи на репертоару Велике сцене Народног позоришта у Београду и Опере и театра "Мадленианум" у режији Марија Павла дел Монака, а под диригентском управом Стефана Романија и Ђорђа Павловића.

ПУЧИНИЈЕВ ТУРАНДОТ ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА:  Оперске премијере у Народном позоришту и Мадленијануму

Марио Павле дел Монако фото: Милош Лужанин

Представа ће имати две равноправне премијере, а прва ће бити у Народном позоришту биће одржана 23. децембра, док је у "Мадленијануму" недељу дана касније, 30. децембра. "Турандот" је последња Пучинијева опера коју, исцрпљен тешком болешћу и смрћу 1924. није завршио, већ је то две године касније урадио композитор Франко Алфано.

Сценографију и костиме креира Вилијам Орланди, у ауторском тиму су и Волфганг фон Зоубек (дизајнер светла), Милош Кецман (кореограф).Наступају солисти, хор и оркестар Народног позоришта у Београду.

Последњу инсценацију ове опере у Народном позоришту у Београду урадио је Јован Путник: премијера је одржана 17. октобра 1975. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА: Са сиром и сусамом, мекани као јастук - савршени за доручак (ВИДЕО)