"ПОКОЈНИК" У ГОСТИМА: На сцену Народног позоришта долази ансамбл ЦНП из Подгорице с Нушићевим комадом

В.В.С.

30. 11. 2022. у 17:26

ПРЕДСТАВА "Покојник", по тексту Бранислава Нушића (у адаптацији и режији Егона Савина) и извођењу ансамбла Црногорског народног позоришта из Подгорице, гостује у петак 2. децембра, на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

ПОКОЈНИК У ГОСТИМА: На сцену Народног позоришта долази ансамбл ЦНП из Подгорице с Нушићевим комадом

фото:Промо

Савин је радњу представе (урађена као заједнички пројекат Црногорског народног позоришта и Центра за културу Тиват) сместио у Подгорицу, у тридесете године двадесетог века.

- У овој комедији Нушић је директно насликао спрегу власти са криминалом, као што је отворено приказао полицијско насиље над грађанским правима и слободом сличности. Слика друштва у којем је закон - безакоње и пљачка, у "Покојнику" је лишена оне нушићевске веселости и разиграности. У сатиричном тону, препуном горчине, комична слика менталитета овде је замењена суморном сликом и опорим разрешењем без перспективе. Зато је сатиричко значење "Покојника" потпуно и веома ефектно - изјавио је Егон Савин.

Представа је после премијерног извођења 30. јула ове године у Центру за културу Тиват, наишла на одличне реакције критике и публике. Играју Марко Баћовић, Бојан Димитријевић, Бранка Оташевић, Горан Вујовић, Александар Радуловић, Лазар Драгојевић, Славко Kалезић, Слободан Маруновић, Стеван Вуковић, Дејан Иванић, Стеван Радусиновић, Радмила Божовић, Јадранка Мамић, Драган Рачић и Слободан Вујадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 18:38

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора