"УБИСТВО" РОЂЕНО ИЗ ПРИЈАТЕЉСТВА: Верица Винсент Кол и Мирјана Узелац о заједничком роману, писаном у четири руке

Марина Мирковић

14. 08. 2022. у 18:00

ДВЕ ауторке, пасиониране "трилерашице" међусобно су се препознале, уортачиле, и у четири руке исписале роман, да би се заправо, у "правом животу" среле и упознале тек тик пред београдску промоцију свог заједничког првенца "Убиство под псеудонимом".

УБИСТВО РОЂЕНО ИЗ ПРИЈАТЕЉСТВА: Верица Винсент Кол и Мирјана Узелац о заједничком роману,  писаном у четири руке

Мирјана Узелац и Верица Винсент Кол, Фото Алекса Борковић

Имена љубитељима кримића добро познате Верице Винсент Кол и Мирјане Узелац као коауторке овог романа, последњих дана су најчешће помињана међу жанровцима, који су и присуством на првој промоцији овог издања "Лагуне" пружили подршку неустрашивим дамама. А оне су истом мером узвратиле, већ и самом посветом на почетку романа, која гласи: "Свим ауторкама криминалистичких романа у земљи и региону које својом маштом и сензибилитетом дају јединствени допринос овом јединственом жанру".

- Роман "Убиство под псеудонимом" настао је заправо као последица списатељског блока - открива Верица.

- Јунак мојих претходних романа започео је истрагу о сликовитом убиству београдског издавача, али смо и он и ја у једном тренутку изгубили вољу да је завршимо. А онда сам се сетила Мире о којој сам, комуницирајући преко "Фејсбука" и на основу читања њених претходних романа, знала да има неограничену машту и сјајан смисао за хумор и предложила јој да "утрчи на терен". Њен ентузијазам је био апсолутно заразан, те је само писање у четири руке текло лако и неоптерећено, малтене као игра: размењивале смо идеје, мењале и допуњавале ликове и радњу, експериментисале... Све у свему, било је то врло пријатно и забавно искуство а наш први сусрет, пред саму промоцију романа - сусрет већ старих пријатеља.

Фото Промо

"Убиство под псеудонимом" је изузетно осмишљен трилер, у коме ништа није пропуштено или препуштено случају. Настао је као резултат пријатељства, подршке и поверења између Верице Винсент Кол и Мирјане Узелац, како наводи и издавач, а управо тако ову колаборацију описује и Мирјана Узелац.

- Овај роман је пре свега резултат пријатељства и подршке - каже Мирјана. - Верица је, указујући ми безгранично поверење, дозволила да ушетам у започету причу и унесем у њу неке нове ликове, а неке окренем наглавачке. Баш као што сам ја прихватила да она мојим удахне свој сензибилитет и да их умири. Нисмо писале по деловима већ смо се све време уклапале и надопуњавале. Наш први сусрет одиграо се уочи саме промоције, али напросто имате утисак да сте срели особу коју познајете читавог живота. Радујем се писању наставка.

Фото Ђ. Бајић

Кримић са српским шмеком

АУТОРКЕ су своју причу сместиле у свет издаваштва где не обитавају само мудре мисли и лепе речи, а по речима писца и критичара Ђорђа Бајића, успеле су да заједнички креирају пунокрвни криминалистички трилер.

- Оне су додале један слој који није чест код нас, а то је метатекстуални слој. Дакле, криминалистички роман у коме се промишља криминалистички жанр. Као крајњи резултат добили смо добар криминалистички роман са јаким српским шмеком - рекао је Бајић на промоцији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРЕЋУ НАШАО КРАЈ 20 ЛЕТА МЛАЂЕ Жена Микија Манојловића је позната глумица: Ни сањао нисам да ће ми постати животна љубав (ФОТО)