ПОНОВО ОСКРНАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕРИЈИ: Вандали нашминкали чувеног комедиографа (ВИДЕО)

Ј. Ј. Б.

11. 08. 2022. у 09:32

СПОМЕНИК најзнаменитијем Вршчанину Јовану Стерији Поповићу, који се налази на Позоришном тргу у Вршцу, поново је оскрнављен графитима.

ПОНОВО ОСКРНАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕРИЈИ: Вандали нашминкали чувеног комедиографа (ВИДЕО)

Фото Ј. Ј. Баљак

Ово је други пут за годину и по дана да су вандали по великом мермерном постаменту и самом кипу спрејевима и водоотпорним фломастерима писали погрдне речи и поруке.

Сада су отишли и корак даље, па су писцу црвеном бојом офарбали уста, додали зенице и на капцима исцртали црвену линију попут ајлајнера, што указује на то да су у овој скандалозној акцији учествовале и девојке.

И овај вандализам је наишао на осуду дела јавности, који је и приметио да је споменик оскрнављен, будући да трг на ком се кип налази није толико прометан. Управо је то и разлог што је Стерија често на мети неваспитаних омладинаца, који графитима изражавају свој бунт. Сигурносних камера на околним стамбеним објектима нема, па је починиоце тешко идентификовати. Нико досад није био кажњен због тог чина.

Последњи пут у оваквој мери споменик је био ишврљан у децембру 2020. године. Стеријин споменик је, иначе, израдио чувени вајар Јован Солдатовић 1981. године. Првобитно је стајао на променади у Руском парку, а пре десетак година је премештен на новоизграђени Позоришни трг, тако да гледа у вршачко позориште које носи управо његово име.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу