СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНЕ ГЛУМЦЕ: Почели традиционални "Дани Бате Стојковића" у Врњачкој бањи (ФОТО)

Г. Ћировић

09. 08. 2022. у 20:56

УЗ пригодну свечаност и у присуству Батиних пријатеља, колега и поштоваоца, у Врњачкој Бањи су почели „Дани Бате Стојковића“, традиционална манифестација посвећена великану српског глумишта који је, осим на великом и малом екрану и на позоришним даскама, оставио неизбрисив траг и међу Врњчанима као својим домаћинима.

СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНЕ ГЛУМЦЕ: Почели традиционални Дани Бате Стојковића у Врњачкој бањи (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

У својеврсном глумачком „Парку сећања“, смештеном у централном бањском парку, у којем су симболично посађена стабла различитог дрвећа за преминуле глумце – Драгана Николића, Милену Дравић, Данила Бату Стојковића, Небојшу Глоговца, Марка Николића, Воју Мирића, Петра Краља, Бату Живојиновића, Љубишу Самарџића, Павла Вујисића, Милорада Мандића Манду и Зорана Радмиловића, евоциране су успомене на легендарног Бату и остале великане нашег глумишта.

Фото: Г. Шљивић

- Овом скромном и веома лепом манифестацијом на пригодан начин желимо да изразимо захвалност великим глумцима и још већим људима што смо имали част да их упознамо, да се дружимо приликом њиховог боравка у Врњачкој Бањи, и тако изградимо нераскидиву везу која, ето, траје и после њихове смрти – рекао је Никола Џамић, организатор и иницијатор „Батиних дана“ који се по 12. пут одржавају само пар дана уочи Фестивала филмског сценарија у престоници српског континенталног туризма.

Фото: Г. Шљивић

Уз емитовање чувених сцена из познатих домаћих филмова, серија и позоришних представа на видео-биму, у пригодном програму учестовале су глумице Нада Блам и Мина Лазаревић, студенати Академије уметности, песник, певач и композитора Љуба Манасијевић уз пратњу кларинетисте Дарка Перчевића...

Фото: Г. Шљивић

Током „Батиних дана“ биће изведена позоришна представа “Хамлет у селу Мрдуша Доња“, као и „Не очајавајте никад“ по тексту Бранислава Нушића и режији Милоша Јагодића, позоришта „Дарогољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.

А, сутра, на Батин рођендан, планирана је посета његовој спомен радној соби, отвореној почетком ове године у склопу овдашњег Амфитеатра који поносно носи његово име.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Овако ће изгледати нова зграда Београдске филхармоније

БОНУС ВИДЕО: У УЧИОНИЦИ СЕ УЧИ КАО У СРПСКОЈ КУЋИ - Докторанди Учитељског факултета у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу