МЕСЕЦ ПОПУЛАРНИХ КРИМИЋА: Мај уз најбоље ТВ детективе на каналу Епик драма

Н. Д.

30. 04. 2022. у 13:44

ДОК је људи биће и злочина. На ово неписано правило, упркос свим жељама човека да у себи потисне тај необичан инстинкт ка деструкцији, еволуција нема великог утицаја.

МЕСЕЦ ПОПУЛАРНИХ КРИМИЋА: Мај уз најбоље ТВ детективе на каналу Епик драма

Фото Епик драма

Чини се чак да злочини постају све суровији, а модерни злочинци сва чуда напретка користе како би порадили на сопственој креативности. Управо због тога и не чуди што је жанр кримића када је реч о ТВ серијама популарнији него икад. Овај мај на каналу Епик драма, стога, обележиће ТВ приче о најбољим мајсторима раскринкавања криминалаца, детективима који се боре са "прљавим умовима" кроз разне епохе наше цивилизације. За све љубитеље добре крими-драме мај ће бити права посластица, а већ прву недељу отвориће неке од најпопуларнијих серија овог жанра попут "Детектива Мурдока" и "Мистерија Френки Дрејк", на које ће се касније током месеца надовезати "Истраге госпођице Фишер", "Инспектор Морс", "Агата Кристи: Случајеви госпођице Марпл", "Агатин Хјерсон".

Месец кримића на каналу Епик драма отпочеће већ у понедељак 2. маја са новом епизодом "Детектива Мурдока" која ће се емитовати од 13.00. Мада смо од младог и авангардног детектива научили већ на свакаква изненађења, па чак и на то да му у решавању случајева помаже Никола Тесла, изазов је овог пута велики чак и за њега. Миран сан становника викторијанског Торонта потресају дрске пљачке лопова из напуштених подземних тунела испод града. На удару су драгуљарнице, а бескрупулозни злочинац сваким новим нападом удара жесток шамар полицији канадског метрополиса са почетка 20. века. Међутим, оно што за полицију представља стрепњу, Мурдоку је изазов века. Не требате ни да се питате хоће ли се упустити у јурњаву запуштеним тунелима у које људска нога није крочила деценијама уназад. У лову на зликовца из мрака чувени детектив, наравно, не креће без нове справице. Баш због тога је Мурдок и познат као претеча серија као што су "Место злочина" и "Морнарички истражитељи".

Фото Епик драма

Трагом злочина настављамо већ 6. маја у серији "Мистерије Френки Дрејк". Радња је смештена коју деценију касније, у период политичког и друштвеног вакуума између два светска рата, а нова епизода која је на програму од 14.40 главне јунакиње серије затиче у тренутку када им живот изгледа попут Сан Франциска после земљотреса 1906. Решавање злочина је последње о чему могу да размишљају. Отац главне јунакиње Френки Дрејк је у животној опасности. Труди напушта посао у полицији, Мари се налази пред животном дилемом - бити искрен и не наљутити никога, или рећи све у лице и себи олакашати терет нагомилан услед година трпљења лоших односа у породици. Породични проблеми муче и Фло, с тим што су њени нешто другачије природе. На кућну адресу њених родитељ стигла је претња смрћу. Мамац сасвим довољан да се јунакиње серије још једном ухвате у коштац са криминалом. Овога пута, мотив је још снажнији - угрожен је неко њима близак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!