РОМАН "ЦАРИНСКА УЛИЦА У НОВОМ САДУ": Нови наслов Ласла Блашковића пред читаоцима

В.В.С.

17. 01. 2022. у 15:27

НОВИ роман познатог романсијера и песника Ласла Блашковића "Царинска улица у Новом Саду" (недавно је објављен у издању "Архипелага"), узбудљива је потрага за чињеницама једног живота и уметничке авантуре које одводе писца, а за њим и његовог читаоца, до питања где се данас налази Царинска улица у Новом Саду и да ли уметничка сведочанства о једном граду, његовим улицама и људима трају дуже од сведочанства било које друге врсте.

РОМАН ЦАРИНСКА УЛИЦА У НОВОМ САДУ: Нови наслов Ласла Блашковића пред читаоцима

фото:Промо

Ласло Блашковић је у књижевност ушао као песник објављујући низ збирки ("Гледаш", "Златно доба", "Црвене бригаде" "Ритам-машина", "Живот бацача коцке") за које је добио угледне песничке награде и неподељено признање књижевне критике. За своје романе Блашковић је добио Награду Друштва књижевника Војводина за књигу године, Награду Фонда "Борислав Пекић", Награду САНУ из Фонда "Бранко Ћопић" за најбољу књигу године и Награду "Стеван Сремац" за прозну књигу године.

Проза и поезија Ласла Блашковића преведени су на енглески, руски, француски, немачки, мађарски, пољски, румунски, словачки, украјински, македонски, бугарски и словеначки језик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)