ПРИЧА О ДОБРИМ ЉУДИМА: Премијера новог филма Душана Ковачевића "Није лоше бити човек" (ФОТО)

М. С.

07. 12. 2021. у 22:32

САВРЕМЕНА И бајковита сага о људима, људскости, обичном животу са необичним сплетом догађаја, филм "Није лоше бити човек" у режији Душана Ковачевића премијерно је синоћ приказана у "Комбанк дворани".

ПРИЧА О ДОБРИМ ЉУДИМА:  Премијера новог филма Душана Ковачевића Није лоше бити човек (ФОТО)

Фото Н. Скендерија

Остварење у коме се преплићу елементни драме и трилера напунило је биоскопску салу до последњег места, а публика је громогласним аплузом поздравила јунаке овог остварења.

Прича коју прати музика Момчила Бајагића Бајаге говори о професору музике Милану, глуми га Војин Ћетковић, који пет година након што је његов кум Ранко Бели (Гордан Кичић), нестао под неразјашњеним околностима, намери да разоткрије шта се заправо са њим догодило. Милан у тој потрази не налазећи на разумевање околине, своје животне разговоре са псом Жућом.

Фото Н. Скендерија

Жељна нових филмова, али и премијера, публика је са одушевљењем поздравила протагонисте Ковачевићевог остварења: Лену Ковачевић, Момчила Бајагића Бајагу, Ненада Јездића, Војина Ћетковића, Христину Поповић, Гордана Кичића, Андрију Милошевића, као и самог аутора филма, који су пре пројекције продефиловали црвеним тепихом.

Фото Н. Скендерија

Упитана да прокоментарише да ли је у овом времену тешко бити добар човек, Бранка Катић, која је део глумачке поставке, истакла је да је на сваком појединцу да донесе одлуку да жели да буде добар.

- Да одлучи да ли жели да брине о људима које воли и буде пристојан према онима које не познаје или да буде лош - рекла је Катићева.

Фото Н. Скендерија

- Волела бих да се врате неке праве вредности. Душан је добро одабрао глумце, имали смо и пробе, тако да смо могли да се разумемо шта је то што он од нас тражи.

С обзиром на то да је филм премијеру чекао пуних годину дана, јер је првобитна била заказана за децембар прошле године, Војин Ћетковић изразио је задовољство што се публика напокон враћа у биоскопе:

Фото Н. Скендерија

- Мене први пут гледају моје ћерке и због тога сам посебно узбуђен. Моја улога у филму је био сплет неких околности, зато што се многе ствари у њему поклапају са мојим неким личним искуством. Добар човек се рађа, а тешко је такав остати и опстати.

Фото Н. Скендерија

РАСПРОДАТО

ПУБЛИКА се судећи по интересовању, ужелела Ковачевићеве приче, после скоро две деценије од последњег филма, будући да су прве пројекције већ увелико распродате и пре премијерног извођења. Новосадаска премијера заказан је за вечерас у биоскопу "Арена синеплекс".

Фото Н. Скендерија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)