ОВАЈ МИТКЕ ЈЕ ДРУГАЧИЈИ: Глумац Вучић Перовић о улози у домаћој серији "Нечиста крв"

В. Н.

01. 12. 2021. у 11:18

ДУГО ишчекивана домаћа серија "Нечиста крв", настала у сарадњи РТС и This and That Production, стиже у суботу, 4. децембра, на РТС 1, где ћемо је пратити викендом.

ОВАЈ МИТКЕ ЈЕ ДРУГАЧИЈИ: Глумац Вучић Перовић о улози у домаћој серији Нечиста крв

Фото РТС

Режију потписују Милутин Петровић и Горан Станковић, по сценарију Војислава Воје Нановића, из седамдесетих година, насталог на основу литерарних дела нашег чувеног књижевника Боре Станковића. У овој породичној саги, пратимо три генерације једне врањанске породице, у периоду од 40 година и посматрамо њено финансијско, морално и физичко пропадање.

Глумац Вучић Перовић (на слици) тумачи лик Миткета (од 20. до 40. године), филозофа и песника болне душе, који су на позоришној сцени играла највећа имена српског глумишта, од Чича Илије Станојевића, Раше Плаовића, до Љубе Тадића.. .

- Не бих смео да се поредим са овим глумцима. Непријатно ми је када стојим у реду с тим људима - каже Вучић Перовић, који истиче да је од свега што је до сада радио, најпоноснији на овај пројекат. - Овај Митке је другачији зато што то јесте Митке из Коштане, али су додате неке околности које он у Коштани нема. Ради се, у ствари, о страдању једне породице. Када сам завршио гледање серије, рекао сам себи: "Боже, шта би рекао Бора и шта би рекао Нановић?" Мислим да би били задовољни.

Млади глумац, такође, истиче да је изванредно урађен омнибус Станковићевих дела, "Ташана", "Нечиста крв", "Коштана" и "Јовча".

Међу партнеркама са којима Вучић Перовић дели кадар су и Тајланђанка Наби Танг, фотограф и модел, која игра Реџеповицу и Марина Станковић, млада певачица која тумачи лик Коштане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)