СНИМЦИ ЗА ЗБИРКУ КОЛЕКТИВНОГ СЕЋАЊА: Завршетак фото-конкурса "Живот у Србији у доба короне"

М.А.К.

30. 11. 2021. у 17:34

ИСТОРИЈСКИ музеј Србије, у жељи да се документују и овековече новонастале околности изазване пандемијом вируса Ковид-19 (изолација, живот под маскама и другим епидемиолошким мерама), расписао је прошле године фото-конкурс "Живот у Србији у доба короне", који ће трајати до 31. децембра.

СНИМЦИ ЗА ЗБИРКУ КОЛЕКТИВНОГ СЕЋАЊА: Завршетак фото-конкурса Живот у Србији у доба короне

Фото промо ИМС

Циљ конкурса је стварања колекције фотографија из различитих крајева наше земље насталих од почетка пандемије, које ће остати сачуване као аутентично сведочанство о времену кроз који као друштво прелазимо у протекле две године.

Конкурс "Живот у Србији у доба короне" представља и почетак формирања Збирке дигиталне фотографије ИМС, која ће бити допуњавана фотографијама које завређују да остану сачуване у нашем колективном сећању.

Фотографије документарног типа у што већој резолуцији и без накнадних обрада и интервенција, које би могле постати део културног наслеђа, могу се послати на електронску адресу fotokonkursims@gmail.com заједно са следећим подацима: име и презиме аутора, број телефона, датум и место настанка фотографије, као и кратак опис.

По завршетку конкурса, током јануара, кустоси ИМС направиће избор, а ауторима одабраних фотографија ће бити свечано уручене годишње карте за посете изложбама у ИМС и Конаку кнеза Милоша у Топчидеру, као и друге вредне награде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)