"ПОЕЗИЈА БЕЗ КЉУЧА" НАЈБОЉИ ЕСЕЈ: Стефан Младеновић написао најбољи рад на тему "Трагом Настасијевића"

Новости онлине

20. 10. 2021. у 08:34

РАД Стефана Младеновића из Јагодине "Поезија без кључа" проглашен је најбољим у категорији есеј/научни рад на конкурсу "Трагом Настасијевића", који је организовала библиотека "Браћа Настасијевић" из Горњег Милановца.

ПОЕЗИЈА БЕЗ КЉУЧА НАЈБОЉИ ЕСЕЈ: Стефан Младеновић написао најбољи рад на тему Трагом Настасијевића

Фото: Приватна архива

У категорији поезија титулу најбољих радова понели су "Слике које боле" Бошка Ломовића, "Опело за незбринуте" Стива Јустинианоса и "Светла зрно" Дарка Стевића.

"Трагом чудесне спирале" Марка Галића, "Срце" Ане Ефендић и "Трубе Јерихона над Дунавом" Огњена Крњаја проглашени су за најбоље у категорији проза.

Поред рада Стефана Младеновића, у категорији есеј/научни рад награде су добили и радови "Јасике, проклета дрвета Момчила Настасијевића" Јелене Маринков и "Дијана Будисављевић и њена грађанско-ослободилачка борба" Душана Милијића.

Награђени радови биће објављени у Слову Ћирилову бр. 18, годишњаку Библиотеке „Браћа Настасијевић“ из Горњег Милановца. Награде за изабране радове биће уручене новембра 2021. године на промоцији овог годишњака, у оквиру манифестације Дани Настасијевића.

Занимљиво је да је Младеновић у мају ове године освојио прву награду и за есеј о Владиславу Петковићу Дису на конкурсу Градске библиотеке у Чачку, на тему Метафизичко-хилијастичка подлога фигуре лажног цара у Дисовој песничкој збирци "Ми чекамо цара".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)