НОВЕ ДОГОДОВШТИНЕ СТАНАРА РАНКЕОВЕ 12: Друга сезона серије "Радио Милева", од 18. октобра, на РТС

Ј. БАЊАНИН

16. 10. 2021. у 10:33

ОД прве епизоде серија "Радио Милева" стекла је бројну публику која је сваке вечери жељно ишчекивала нове трикове, идеје и штосеве насловне јунакиње.

НОВЕ ДОГОДОВШТИНЕ СТАНАРА РАНКЕОВЕ 12: Друга сезона серије Радио Милева, од 18. октобра, на РТС

Фото Емилија Гајић

Гледаоци су, коментаришући комедију аутора и продуцента Небојше Гарића, у режији Елмира Јукића, хвалили сценаристе Зорицу Цвијетић, Маријану Чулић Вићентић и Жељка Хубача јер су ликови интересантни и толико реални и свакидашњи да свако може наћи Соњу, Милеву или Радета у свом животу. Многи су нестрпљиво чекали јесен и нову сезону серије.

После подсећања на догодовштине разноликих станара Ранкеове 12, од 18. октобра, радним данима у 20.00 на Првом програму РТС, очекује нас двадесет премијерних епизода. У другом циклусу пратићемо нове и откачене авантуре омиљене комшинице Милеве којој ће и овог пута поћи за руком да умеша прсте у животе целог комшилука.

Милева Мајсторовић је пензионерка која је радни век провела као секретарица председника општине. Све зна, све уме, у све се разуме, и у тумачењу маестралне Олге Одановић постала је "зачин" који се меша у вечери многих гледалаца. Сукоб нарави и генерација "под истим кровом" у породици Мајсторовић кувају и одмерена ћерка Наталија (Марија Вицковић), професорка српског језика и књижевности, и унука, средњошколка Соња (Кристина Гаврић Богуновић). Првих 25 епизода, насталих у продукцији РТС и куће "Нира про", током пролећа је пратио сваки трећи гледалац у Србији. Била је четврта по гледаности на основу званичног мерења компаније "Нилсен". Зато је наставак снимања био очекиван.

- Управо правимо планове за идућу годину тако да планирамо наставак серије "Радио Милева" јер је веома гледана, успешна и популарна. Сад у октобру би требало да почне снимање треће сезоне. Олга Одановић, која глуми насловну улогу, тренутно се опоравља од вируса корона. Надамо се да ће ускоро да оздрави, а снимање да почне - рекла је супервизор продукције за РТС Марија Берета, и додала да је и ова серија пример регионалне сарадње. - Српска продукција "Нира про" ангажовала је тим из Сарајева са којим је већ тамо сарађивала. Није баш тако често да ауторски тим буде из друге земље, а редитељ Елмир Јукић, директор фотографије Алмир Ђиколи и монтажер Реџиналд Шимек део су екипе наше серије.

И гледаоци оцењују да би ауторска екипа која је стварала непревазиђену серију "Луд, збуњен, нормалан" могла "Радио Милевом" да достигне славу поменутог ситкома. Пажљиви љубитељи обе серије налазе разлике - фризерски салон који је заменио тонски студио - али и сличности. Окосницу је у једној држао Изет, ког је дочарао покојни легендарни глумац Мустафа Надаревић, а у другој Милева, те неће бити чудно ако и ова серија освоји цело наше говорно подручје.

Екипа која је од средине маја до средине јуна вредно снимала другу сезону обећава да ће наставак бити једнако занимљив.

- Настављамо тамо где смо стали са првом сезоном, с тим што ћемо односе јунака, који су веома добро функционисали, пробати додатно да продубимо. Све оно што су ликови до сада били, ићи ће још екстремније, ако је уопште могуће да Милева буде екстремнија. Пробаћемо да причу повучемо ка благој мелодрами. Мала пикантерија је долазак Милевиног брата Срећка, ког није било неко време, а Милева и он имају врло комплексан породични однос - открио је редитељ Елмир Јукић.

Поред породице Мајсторовић, стални јунаци "Радио Милеве" су и управник зграде и полицајац у пензији Стеван Лисичић, и његова жена Марта, брачни пар Марић, који чине неуропсихијатар Сава и докторка пластичне хирургије Викторија, слаткоречиви сликар Леон, студенти Петар и Гаврило, доброћудни мајстор Моца и његова "зла" жена Жана, оперски певач Живорад, посесивна Цвета, која је Милевина најбоља другарица и мајка увелико одраслог Микице, несрећно заљубљени Раде, као и бивши супруг Милевине ћерке, који 15 година није плаћао алиментацију.

Фото Емилија Гајић

У новим епизодама у малом универзуму породице Мајсторовић и њихових суседа у београдској згради на Неимару појављују се људи који ће унети додатни немир у ионако узбуркане односе. Неки од тих јунака су тату мајстор Пеца, феминизирани Анђело и Милевин брат Срећко, који ће донети још провокативности.

ГЛУМАЧКА ПОЈАЧАЊА

МЕЂУ бројним глумцима које смо гледали налазе се и Дара Џокић, Бранимир Брстина, Немања Оливерић, Анђелка Прпић, Јована Гавриловић, Немања Јаничић, Ненад Стојменовић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо, Слободан Бода Нинковић, Бранислав Зеремски, Никола Којо, Бранка Шелић, Ђорђе Стојковић, Светозар Цветковић, Тихомир Станић, Мирјана Ђурђевић, Анђела Јовановић, Гордан Кичић, а у наставку екипу ће "појачати" Ненад Јездић, Никола Вујовић, Младен Совиљ, Јово Максић...

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)