РАДОВИ ВЕСНЕ ПЕРУНОВИЋ У САВРЕМЕНОЈ ГАЛЕРИЈИ ЗРЕЊАНИН: Изложба "Фрагменти целине" истражује односе кроз метафору "сломљеног тањира"

В.В.С.

26. 07. 2021. у 14:01

ИЗЛОЖБА под називом "Фрагменти целине" канадске уметнице српског порекла Весне Перуновић, биће отворена У понедељак, 2. августа, у Савременој галерији Зрењанин.

РАДОВИ ВЕСНЕ ПЕРУНОВИЋ У САВРЕМЕНОЈ ГАЛЕРИЈИ ЗРЕЊАНИН: Изложба Фрагменти целине истражује односе кроз метафору сломљеног тањира

Савремена галерија Зрењанин

Серија радова из опуса "Фрагменти целине" истражује интимне и друштвене односе користећи се метафором "сломљеног тањира". Радови на изложби баве се архетиповима, појмом фрагментације и јединства, крхкости и издржљивости, рефлектујући како наш лични, тако и колективни однос према кризи и кључним проблемима са којима се данас суочавамо. Кроз двоструку призму личног и политичког, у фокусу су стратегије реконструкције, обнављања и рестаурације онога што је оштећено, разрушено и уништено.

У најави изложбе истиче се да се Весна Перуновић бави питањима дома, измештања, темама мобилности и граница. Рођена и образована у бившој Југославији, касних осамдесетих година иселила се у Торонто. Рад Весне Перуновић костантно осцилира између места и простора, јавног и приватног, материјалног и нематеријалног. У каријери која траје више од тридесет година излагала је на више од сто педесет групних и самосталних изложби широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)