МАЂАРСКИ ФИЛМ НА "ПАЛИЋУ": У селекцији шест филмских остварења из ове земље

М.М.

23. 06. 2021. у 16:00

НА 28. Фестивалу европског филма Палић, који се ове године одржава од 17. до 23. јула на Палићу и у Суботици, биће представљена селекција "Нови мађарски филм" у коме ће се наћи шест остварења из ове земље: "Припреме за заједнички живот на неодређено време" редитељке Лили Хорват, "Пена" Норе Лакош, "Седам малих случајности" Петера Готхарда, "Овако си савршена" Петера Варшича, "Пост Мортем" Петера Бергендија и Тоxикома" Габора Херендија.

МАЂАРСКИ ФИЛМ НА ПАЛИЋУ: У селекцији шест филмских остварења из ове земље

FOTO: Promo

Овогодишње фестивалско издање, у организацији Отвореног универзитета Суботица, одржава се на више локација, међу којима су јединствена Летња позорница на Палићу, као и биоскопи "Еуросинема", "Абазија" и "Лифка".

Током предфестивалског програма и централног дела манифестације публици ће бити представљено више од 130 филмова из свих крајева Европе, у 15 различитих селекција и програмских целина.

Многи од филмова имаће своју српску и регионалну премијеру управо на Палићу. Поред богатог филмског програма, публика ће моћи да ужива у бројним динамичним пратећим садржајима - концертима, изложбама, промоцијама, радионицама и стручним предавањима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)