ПРЕВОЗИО КАНАБИС КРОЗ СРБИЈУ: Турчин ухваћен на Хоргошу ослобођен оптужби!

С.Ј.М.

17. 11. 2020. у 18:40

ТУРЧИН Зеки Каи, који је у децембру прошле године ухапшен на граничном прелазу Хоргош, јер је у малом камиону превозио 250 килограма стабљики канабиса, правоснажно је ослобођен оптужби за превоз садница за производњу опојних дрога.

ПРЕВОЗИО КАНАБИС КРОЗ СРБИЈУ: Турчин ухваћен на Хоргошу ослобођен оптужби!

Depositphotos

Како нам каже његов бранилац Лука Николић Основни суд у Сенти је утврдио да нема умишљаја, а ту одлуку је пре неколико дана потврдио Апелациони суд у Новом Саду.

- Каи је возач аустријске фирме која је извозила саднице канабиса у Северну Македонију за медицинске сврхе. У камиону је имао 10.010 садница спакованих у 36 кутија, што је било 250 килограма. Министарство здравља Аустрије је дало дозволу за тај извоз, македонски министар здравља је потписао пријем и увоз те робе, а Србија је била само земља транзита - прича нам Николић.

И док су га Мађари пустили, наши полицајци су Каиа ухапсили уз велику помпу да су са успехом зауставили товар марихуане.

- Камион је два дана стајао, а онда је вештак узео саднице, осушио их и тек четвртог дана измерио да има више од 0,3 ТХЦ, што је код нас забрањена количина и сматра се опојном дрогом. Доказали смо да се сушењем ТХЦ повећава, а вештак одбране из Словеније је утврдио да је у тој фази немогуће да буде више од 0,3 ТХЦ - каже нам адвокат. - Каи је два месеца био у притвору, а пустили су га да се брани са слободе уз јемство од 5.000 евра и он је отишао у Беч где живи са породицом. Тај новац је сад враћен.

Лука Николић каже да ће сада поднети захтев за заштиту законитости, јер тврде да не само да није било умишљаја, већ ни кривичног дела, јер је то био легалан посао и траже да се тој аустријској фирми врати, из разлога морала, одузети камион.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)