ОГЛАСИО СЕ ВИШИ СУД: Продужен притвор Костином оцу

С. Ј. М.

02. 06. 2023. у 10:12

ВИШИ суд у Београду продужио је притвор Владимиру Кецмановићу, оцу дечака Косте К. који починио масакр у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару.

ОГЛАСИО СЕ ВИШИ СУД: Продужен притвор Костином оцу

Фото: Новости

Притвор му је продужен за још 30 дана.

Притвор је продужен због особитих околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да је окривљени основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, саопштио је тај суд.

Владимир Кецмановић је ухапшен одмах након што је његов син, који није кривично одговоран пошто нема навршених 14 година, починио злочин у школи, приликом ког је убио 10, а ранио шест особа.

Више јавно тужилаштво против њега спроводи истрагу због сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности.

Сумња се да је Владимир у претходном периоду обучавао свог сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби, саопштило је раније тужилаштво.

Владимир је, како се сумња, и поступио супротно одредби члана 32 став 1 Закона о оружју и муницији и супротно члану 2 став 1 Правилника о просторно-техничким условима за безбедно смештање оружја и муниције, јер није обезбедио услове за безбедан смештај и чување оружја и муниције тако да оно не може доћи у посед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.

Сумња се да је услед оваквог његовог поступања 3. маја његов син успео да дође у посед пиштоља марке ЦЗ Shadow, калибра 9x19мм и пиштоља марке Ruger MK калибра 22 мм ЛР, за које осумњичени Владимир К. поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбеђеном металном сефу у ормару у предсобљу стана.

Дете је оружје и муницију понело са собом у ОШ "Владимир Рибникар" у Београду, коју похађа, где је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбеђања и осморо ученика, а тешко ранио наставницу школе и шесторо ученика од којих је једна девојчица у међувремену преминула.

Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичног дела и детаљно је изнео одбрану.

Његов син, који према важећим прописима није кривично одговоран јер нема навршених 14 година, смештен је ради опсервације у одговарајућу психијатријску установу за децу и омладину.

Поред овог поступка, у току је и предистражни поступак против мајке дечака како би се утврдило да ли у њеним радњама има елемената извршења кривичног дела занемаривање и злостављање детета, а у току су и провере у односу на стрељачки клуб у којем су отац и син вежбали пуцање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини