НЕНАМЕНСКИ ТРОШИЛИ КРЕДИТ: Приведено пет особа, међу њима и полицијски службеник, из Алибунара и Ковачице

Ј. Л.

24. 06. 2022. у 21:23

ЗБОГ злоупотребе положаја, тачније прања новца и ненаменског трошења кредита Гаранцијског фонда АП Војводине у Алибунар је ухапшено пет особа, међу њима и полицијски службеник.

НЕНАМЕНСКИ ТРОШИЛИ КРЕДИТ: Приведено пет особа, међу њима и полицијски службеник, из Алибунара и Ковачице

Д.Н.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, ухапшени су С.Д. (53) и Г.Ћ. (47), одговорно лице једне угоститељске радње, обојица из Алибунара, М.М. (38), полицајац ПС Алибунар, Ј.Б. (56), одговорно лице ПД "Унитрговина" из околине Ковачице, и З.Х. (48), запослен у том предузећу.

Наиме, Г. Ћ. се терети да је током 2018. године од С. Д. позајмио 30.000 евра, уз месечну камату од пет одсто, а потом у договору с њим, како би му вратио дуг, на име угоститељске радње у којој је био запослен, подигао наменски кредит од 59.160 евра за енергетску ефикасност код Гаранцијског фонда Војводине.

-Г. Ћ. се терети да је тако добијен новац у динарској противвредности, по налогу С. Д, пребацио на рачун ПД "Унитрговина", док је новац књиговодствено прокњижен као аванс - наводи се у саопштењу. - Ј. Б. из благајне подизао новац из дневних пазара и предавао га С. Д. и М. М, да би потом наложио З. Х. да сачини лажнефактуре о наводно испорученом грађевинском материјалу.

Претресом стана М. М. пронађена је муниција различитог калибра, па ће против њега бити поднета и кривична пријава за недозвољено поседовање муниције.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи