ЛУНУ (2) ЈЕ ТУКАО ДО СМРТИ, ПА БАЦИО СА ТЕРАСЕ: Потврђена правоснажна пресуда од 40 година Зорану Албићу за убиство девојчице

Novosti online

22. 10. 2021. у 22:16

АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу данас је потврдио правоснажну пресуду од 40 година Зорану Албићу за убиство девојчице Луне Фируловић.

ЛУНУ (2) ЈЕ ТУКАО ДО СМРТИ, ПА БАЦИО СА ТЕРАСЕ: Потврђена правоснажна пресуда од 40 година Зорану Албићу за убиство девојчице

Фото: С.. М. Јовановић

Подсетимо, Зоран Албић (25) из Прахова је у ноћи између 26. и 27. маја 2019. године до смрти тукао Луну, стару две године и осам месеци, ћерку жене са којом је тада живео, Весне Фируловић.

Албић је Луну, љут што не престаје да плаче када је, дошавши из провода, разбијао ствари по кући бесомучно шамарао по телу и глави, наневши јој чак 52 повреде, од којих је фрактура лобање, сама по себи, била опасна по живот. Девојчицину мајку је избацио из куће и пустио тек када се Луна “умирила”. Да би је повратили умивали су је водом, а у хитној служби лагали да је пала са терасе док су спавали.

Мајка се сумњичи да је све то знала, али да је штитила невенчаног супруга.

Истражитељима су, међутим, тврдње мајке Весне Фируловић и очуха Зорана Албића биле сумњиве. Детаљно је прегледана кућа, у којој је наводно девојчица сама ноћу, у четири сата, изашла на терасу на којој није било ограде и пала.

- У собама су нађени трагови крви, што указује на то да је девојчица претучена у кући. У даљој истрази је утврђено да је насилник те вечери био у проводу, напио се, а када је дошао кући, засметао му је плач детета које се пробудило. Претукао је девојчицу, а да би прикрио злодело, бацио је са терасе на бетон. Мајка је, сумња се, све то знала, и штитила је убицу своје ћерке. Испитује се да ли је у кобном батињању учествовала и мајка – рекао је недуго после убиства саговорник "Блица" упознат са истрагом.

Обдукција је, међутим, искључила пад као могућност.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)