ИЗМАКАО ПРОФЕСОРКИ СТОЛИЦУ, А УСКОРО НА ПОТЕРНИЦИ: "Новости" сазнају - Бивши ђак Техничке школе из Трстеника није у Србији? (ФОТО/ВИДЕО)

С.БАБОВИЋ

13. 12. 2023. у 12:54

ПОНОВЉЕНО суђење Н. Ж. (18), бившем ученику Техничке школе у Трстенику, који је пре годину дана измакао столицу професорки на часу, није данас одржано пред Вишим судом у Крушевцу, јер се осумњичени није појавио и постоји могућност да је у иностранству, сазнају "Новости" из више извора.

ИЗМАКАО ПРОФЕСОРКИ СТОЛИЦУ, А УСКОРО НА ПОТЕРНИЦИ: Новости сазнају - Бивши ђак Техничке школе из Трстеника није у Србији? (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Facebook/Tehnička škola Trstenik i FB

Очекује се расписивање потернице.

- Н. Ж. је данас требало да се коначно суочи са одлуком у поновљеном поступку, након што је претходно Апелациони суд у Крагујевцу укинуо одлуку Вишег суда у Крушевцу, по којој је Н. Ж. добио изречену меру појачаног надзора органа старатељства због кривичних дела злостављање и мучење, али и шумска крађа у саизвршилаштву - наводи извор "Новости".

- Како се није појавио на првом заказаном термину 23. новембра, требало је да буде приведен данас.

Међутим, то се није догодило, јер је, према незваничним информацијама, предочено да је Н. Ж. напустио земљу у новембру. Тренутно се ради на провери ових информација, како би се утврдило да ли је заиста прешао неки од граничних прелаза и у ком тренутку се то догодило.

Случај, за који је јавност сазнала из "Новости" новембра прошле године, када је Н. Ж. измакао столицу професорки Марији Стевановић, а два у међувремену кажњена ученика И. К. (16) и М. М. (18) цео догађај снимала, отегао се у сваком смислу. Како су "Новости" више пута извештавале о различитим фазама дисциплинских поступака, поступци су се одигравали и у школи и пред Основним судом у Трстенику, односно Вишим судом у Крушевцу. Више јавно тужилаштво у Крушевцу је инсистирало да се Н. Ж. пошаље у Васпитно-поправни дом, односно да му се изрекну кривичне санкције.

Тзв. припремни поступак у коме је искључена јавност, по Закону о малолетним учионицима кривичних дела, водио се пред истим судом и против И. К. (16), који је добио меру појачаног надзора органа старатељства, док је исту меру добио и М. М. (18), али пред Основним судом у Трстенику, где је још у мају и склопио споразум о признању кривице.

Годину дана после насиља, жртва Марија Стевановић посведочила је у исповести „Новостима“ да свакога дана даје све од себе, али да ништа није као пре инцидента.

- Мени је од почетка, када се све десило, само била жеља да се што пре опоравим, вратим међу ђаке, као и да се то више никада не понови ни у једној учионици у Србији, да сви буду заштићени - испричала је „Новостима“ нападнута професорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Манијак се скинуо го па спопадао девојчицу (14) пред људима