ЗБОГ ПРЕПРОДАВАЦА ОГРАНИЧЕНА КУПОВИНА: Један трговински ланац прописао да купци могу да пазаре максимално шест производа на акцији

Е. Б. Т.

17. 02. 2022. у 10:17

ЈЕДАН познати трговински ланац ограничио је ових дана куповину по потрошачу на шест производа из асортимана на акцији, што је изазвало различите коментаре на друштвеним мрежама.

ЗБОГ ПРЕПРОДАВАЦА ОГРАНИЧЕНА КУПОВИНА: Један трговински ланац прописао да купци могу да пазаре максимално шест производа на акцији

Архива

У том мегамаркету истичу да је сврха ове мере спречавање евентуалних злоупотреба, као што је куповина великих количина ради даље продаје.

- На овај начин омогућавамо и што већем броју наших потрошача да дођу до жељеног производа током трајања акције - наводе у овом трговинском ланцу. - Настојимо да својим потрошачима понудимо најбоље акције и количине планирамо тако да задовоље потребе великог броја купаца за траженим артиклима.

На попусту су туњевина, чипс и бели сир, а грађани могу да пазаре шест производа на акцији приликом једне куповине. Ово није први пут да се примењује оваква мера, али је трговци не користе често. У Националној организацији потрошача Србије истичу да грађани који пазаре за сопствене потребе не би смели да се ограничавају, али да знају за проблем прекомерне куповине ради препродаје.

- Појединци купују велике количине робе на акцији коју после препродају другим радњама или на пијацама - кажу у НОПС. - Ипак, ограничење би могло да се тумачи и као непоштена пословна пракса. Ако неко купује као потрошач за личне потребе не би смела да му се ограничава количина. Уколико хоће да пазари, на пример девет или десет производа за себе, и донео је такву економску одлуку на основу информације да је тај артикал на попусту. Када је дошао у маркет, сазнао је да то не може да учини, а утрошио је време и новац да дође до продавнице.

Уколико та мера има сврху да спречи некога да робу пазари у комерцијалне сврхе, онда је то, како кажу, разумљиво, мада није најбоље решење.

ТРЕБА СПРЕЧИТИ СКЛАДИШТЕЊЕ

ДЕО потрошача има разумевања за одлуку трговинског ланца да ограничи куповину производа на акцији.

- Цена је повољна и треба спречити складиштење - сматра један твитераш. - Осим тога, више људи ће успети да купи јефтинији производ.

С друге стране, поједини грађани изражавају бојазан да је ова мера повезана са кризом и да би ускоро могла да се прошири на бројне артикле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Кошаркашке судије остале у неверици због навијача на мечу Евролиге Партизан - Звезда и урадиле ово (ВИДЕО)

НАКОН 287 одиграних дуела и 76 година дугог ривалства, четвртак 8. децембар 2022. постао је дан када су се кошаркаши Партизана и Црвене звезде први пут у историји састали у Евролиги, а атмосфера пред утакмицу је била таква да су судије остале у неверици.

08. 12. 2022. у 20:44

Коментари (0)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону