Компанија Имлек и нутриционисткиња Ана Петровић истакли значај конзумације пробиотских производа

Промо

06. 06. 2023. у 16:00

У ЦИЉУ подсећања на значај редовне конзумације Баланс+ пробиотског јогурта, као и на свакодневни баланс који је неопходан свима, компанија Имлек је ове године организовала дружење у јединственом амбијенту у Мокрин House-у

Компанија Имлек и нутриционисткиња Ана Петровић истакли значај конзумације пробиотских производа

Фото: Добрица Митровић

. Присутни су имали прилику да уживају домаћим специјалитетима, Баланс+ производима, у природи, као и у часовима јоге и звучној терапији и да се кроз разговор са познатом нутриционисткињом, Аном Петровић, посаветују о балансираној исхрани и здравим навикама. 

Фото: Добрица Митровић

 

Баланс+ јогурт клинички је доказан савезник у одржавању пробавне равнотеже. Студија која је спроведена од стране КБЦ Бежанијска Коса на 50 испитаника, који су имали поремећај дигестивног тракта потврдила је да након само 10 дана редовног коришћења Баланс+ пробиотског јогурта долази до регулисања варења и уношења баланса у организам.

Фото: Добрица Митровић

 

- Лоше навике, нездрав стил живота, неизбалансирана исхрана и стрес, негативно утичу на рад гастроинтестиналног тракта и могу проузроковати, метаболичке и имунолошке поремећаје. Приликом пада имунитета мења се састав микробиоте, те је тада неопходно успоставити микробну равнотежу.

Фото: Добрица Митровић

 

Обликовање и размножавање микробиома црева почиње од рођења, а његов састав зависи од различитих генетских, нутритивних и фактора животне средине. Различите клиничке студију показују користран ефекат пробиотика у превенцији гојазности, алергијских реакција, лечењу масне јетре као и ГИ поремећаја као што су нетолеранција на лактозу, инфективна дијареја, дијареја изазвана антибиотицима Хелицобактерије, бољег варења, констипације и др.  

Фото: Добрица Митровић

 

У свакодневну исхрану треба уврстити храну која садржи природне пробиотике и пребиотике, јер се на тај начин постиже симбиоза, влакна, омега-3 масне киселине, функционалну и лако сварљиву храну.

Фото: Добрица Митровић

 

Неопходно је пити довољно незаслађене воде, колико је могуће контролисати стрес и бавити се спортом бар 150 минута недељно. Баланс + формулу препоручујем у свакодневној исхрани због јединственог нутритивног састава, уз доручак, ручак, вечеру или ноћну ужину.- нагласила је Ана Петровић, нутриционисткиња. 

Фото: Добрица Митровић

 

- У брзом ритму данашњице, Баланс + пробиотски јогурт неизоставни је део исхране свих оних који воде рачуна о здрављу, захваљујући бројним бенефитима које има на систем за варење. Велико нам је задовољство што смо имали прилику да на овом дружењу представимо бенефите наших производа и да објаснимо важност свакодневне конзумације, и генерално, у правом смислу те речи у природи постигнемо баланс који нам је свима неопходан - изјавила је Тања Богојевић, бренд менаџерка компаније Имлек. 

Фото: Добрица Митровић

 

Баланс+ портфолио обухвата производе са функционалним бенефитима, који због свог специфичног састава, када се користе сваки дан, имају позитиван утицај на постизање равнотеже у организму, која је изузетно важна и предуслов је за опште добро стање организма. Поред јогурта, велики број љубитеља Баланс+ производа има прилику да ужива у Имуно производима, обогаћеним културама које доказано имају позитиван ефекат на јачање имуног система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИСТЕРИЈА ДИВЉЕГ ДЕТЕТА ИЗ БОСНЕ: Одрасло међу вуковима, ловци га нашли у шуму како иде четвороношке и РЕЖИ