У КРЕВЕТ У МРАКУ: Светло у спаваћој соби може негативно да утиче на квалитет сна

В. Н.

20. 04. 2022. у 21:00

ВЕШТАЧКА светлост уличне расвете или ноћне лампе могла би да има негативан утицај на квалитет сна. Једна мала студија показује да светло у спаваћој соби током ноћи држи наш нерви систем у стању будности.

У КРЕВЕТ У МРАКУ: Светло у спаваћој соби може негативно да утиче на квалитет сна

Фото Shutterstock

Вештачка светлост повећава број откуцаја срца и лучење инсулина. Студија у којој је учествовало 20 здравих одраслих особа, показала је да једна ноћ уз упаљено светло има утицаја на функционисање организма. Особе које су спавале уз извор светлости имале су већи број откуцаја срца и јаче лучење инсулина у јутарњим сатима, у односу на ове који су ноћ провели у мраку.

Уочене промене нису биле озбиљне, али могуће је да континуирано спавање уз светлост може на крају негативно утицати на здравље, рекла је др Филис Зе са Универзитета у Чикагу.

БОНУС ВИДЕО - СОЛАРНА ВОДА ЗА ПРОЧИШЋАВАЊЕ ОРГАНИЗМА: Ево како се прави

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)