"НЕ ВЕРУЈЕ МУ 90 ОДСТО ПАРЛАМЕНТА" Демократе уочи гласања о поверењу црногорској влади: Абазовић треба да поднесе оставку

Тањуг

16. 08. 2022. у 13:05

ТРИ дана уочи изгласавања (не)поверења актуелној влади Демократе Црне Горе Алексе Бечића поручују да ће о тој иницијативи одлучити врло брзо, али не искључују могућност да ће као озбиљан субјект са девет посланика, размотрити ако се у међувремену појави и нека друга писана иницијатива, коју је Дритан Абазовић усагласио са најмање 32 посланика.

НЕ ВЕРУЈЕ МУ 90 ОДСТО ПАРЛАМЕНТА Демократе уочи гласања о поверењу црногорској влади: Абазовић треба да поднесе оставку

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

- Ми на столу за одлучивање наших органа имамо само иницијативу за изгласавање неповерења ДПС-УРА-СНП влади чија смо најтврђа опозиција од првог дана и о њој ћемо врло брзо одлучити. Ако се у међувремену појави и нека друга писана иницијатива, коју је Абазовић усагласио са најмање 32 посланика, као озбиљан субјект, који има девет посланика, размотрићемо и њу - саопштено је из Демократске Црне Горе.

Ипак, сматрају да Абазовић треба да поднесе оставку, јер му, како тврде, не верује 90 одсто парламента.
 

"Доста је јефтиних трикова и варања народа"

 
Демократе кажу да Абазовић очито и даље није свестан да су му пропали концепти обе владе “у којима је са три посланика имао највећи део власти.
 
Демократе су саопштиле да је неодговорно то што је председник државе и ДПС-а Мило Ðукановић мандат дао Абазовићу "на реч", без иједног потписа посланика.
 
- Дотле иде поверење на релацији ДПС - Абазовић. Доста је јефтиних трикова и варања народа и државе на седмичном нивоу - навели су из Демократске Црне Горе.
 
Тврде да за разлику од других странака Демократе нису, како кажу, "ДПС играчи".
 
- Нисмо ни мали, ни велики ДПС-овци, ми смо посланици које су бирали бирачи који су победили 30. августа. Ми њих представљамо и у име њих говоримо, тако да смо обавезани народном одлуком да бранимо народну победу - поручили су из Демократске Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (4)

КОМШИЈИНЕ КОЗЕ МУ ПОЈЕЛЕ КУКУРУЗ: Видите како му се осветио - сам, без суда и полиције! Сад му прети робија