АБАЗОВИЋ ПОСЕТИО ЗГАРИШТЕ: Купујемо два хеликоптера, ватрогасцима следи награда

Б. Дабић

11. 08. 2022. у 20:22

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Дритан Абазовић након што је данас обишао локалитет између Бара и Улциња који је претходног дана захватио пожар великих размера најавио је куповину два хеликоптера за гашење пожара који би имали вишеструку намену.

АБАЗОВИЋ ПОСЕТИО ЗГАРИШТЕ: Купујемо два хеликоптера, ватрогасцима следи награда

Фото: Б. Дабић

- Треба их узети на кредит. То је солуција. За Црну Гору друге солуције нема. Приче о канадерима нису реалне јер је то много скупа опрема за нас. Они који данас критикују зашто немамо опрему су заправо кривци зашто немамо функционална два авиона - казао је Абазовић подсећајући да је и у претходној влади подржао иницијативу да се ремонтује опрема за гашење пожара.

Фото: Б. Дабић

- Надам се да у новембру и децембру када буде предлог буџета за наредну годину да ће логика свих бити другачија, и да ћемо подржати да се у буџет инкорпорирају и издвоје средства за набавку опреме која служи за пожарну сезону - казао је премијер додајући да треба обезбедити боље услове за Директорат за ванредне ситуације.

- Као и у Боки држава ће обезбедити награду за све који су учествовали у гашењу пожара - казао је Абазовић 

Премијеру Абазовићу, министру МУП-а Филипу Аџићу, председнику Општине Бар који су обишли подруче захваћено пожаром, начелник Службе заштите и спашавања Бар Дарко Видаковић предочио је како су гасили велики пожар у предграђу Бара где има много кућа, а терен је углавном  неприступачан.

- Срећан сам што ниједна кућа није изгорела. Те куће се налазе у шуми. и у томе не бисмо успели да нам нису притекле у помоћ колеге из других општина, ВЦГ, ватрогасци Луке Бар, Добровољно друштво Кртоли - казао је  Видаковић уз подсећање да је у пакленој ноћи између среде и четвртка у гашењу великог пожара учествовало 100 ватрогасаца, а на терену је било 47 возила.

- То је већ сила која је могла да угаси пожар. Да нисмо имали испомоћ, ко зна шта би било... У тренутку кад сам долазио на пожар, размишљао сам  “десетак кућа сигурно иде”. То је била прва помисао. Ни једна није изгорела. То је срећа - казао је Видаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)