ДПС УДАРИО НА ДРИТАНА: Тужилац Турковић – Нема доказа да је Абазовић набављао криптоване телефоне од припадника криминалног клана

В.К.

11. 08. 2022. у 18:33

ЦРНОГОРСКИ специјални тужилац Мирослав Турковић је оценио да нема никаквих основа за закључак да је премијер Дритан Абазовић набављао криптоване мобилне телефоне од припадника криминалног клана, како су то објавили неки подгорички портали.

ДПС УДАРИО НА ДРИТАНА: Тужилац Турковић – Нема доказа да је Абазовић набављао криптоване телефоне од припадника криминалног клана

Фото Gov.me

На то, наводи Турковић, указује и исказ сведока Божа Милоњића, који је према објављеној комуникацији требало да буде посредник у предаји криптованог телефона.

- Мишљења сам да докази прикупљени у току истраге, својом садржином нису дали основ за закључак да су окривљени обезбедили мобилни телефон са апликацијом СКY ЕЧ за Дритана Абазовића, садашњег председника Владе Црне Горе, нити сам оценом садржине прикупљених доказа пронашао било који податак да је исти користио криптовани мобилни телефон, односно да је учествовао у комуникацији са окривљенима или другим лицима - наводи Турковић у извештају.

Сам Абазовић је позвао СДТ да испита све "небулозне оптужбе" које се доводе у везу са његовим именом.

Иначе, портал близак ДПС-у објавио је текст у ком се наводи да припадници "шкаљарског клана" договарају набавку и поклањање криптованих телефона за црногорског премијера.

СВЕ ЈЕ САЧУВАНО ГДЕ ТРЕБА

ЗА сва појашњења стојим на располагању државним органима. Истовремено, позивам оне који су намерили "скидање моје главе" да пожуре. Чак и да успеју у својој злочиначкој намери, неће зауставити руку правде. Све је уредно сачувано и похрањено тамо где треба. Радујемо се свему што следи, написао је Абазовић на "Телеграму".

- Верујемо да је свима јасно из које кухиње ово долази и да се стеже обруч око криминалних структура блиских одређеним политичким групацијама унутар ДПС-а, којима је циљ да изазову дестабилизацију Црне Горе како би сачували своју финансијску моћ, али још важније за њих, да би избегли правду - објавио је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

ПОРОДИЛА СЕ НАТАША КОВАЧЕВИЋ: Лепе вести у дому кошаркашице, беба добила моћно име (ФОТО)